Ενημέρωση των μαθητών με αναπηρία για τους κινδύνους του διαδικτύου- ΒΙΝΤΕΟ

Ενημέρωση των μαθητών με αναπηρία για τους κινδύνους του διαδικτύου- ΒΙΝΤΕΟ

Συνέδριο με θέμα “Η ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο είναι υπόθεση όλων μας” το οποίο απευθυνόταν σε μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, διοργάνωσε τo Υπουργείο Δημοσίας Τάξης σε συνεργασία με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 10:00 το πρωί της Τετάρτης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το ακροατήριο απαρτιζόταν από περίπου 100 μαθητές του Ειδικού Γυμνασίου – Λυκείου Αθηνών και του Ειδικού Γυμνασίου – Λυκείου Ιλίου με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς. Την παρουσίαση πραγματοποίησε ο Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχος Εμμανουήλ Σφακιανάκης με εξειδικευμένους Αξιωματικούς της Υπηρεσίας και ειδικούς επιστήμονες.

Στόχος του Συνεδρίου ήταν η ενημέρωση της ευαίσθητης ομάδας των παιδιών, για τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο και για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου, καθώς είναι ύψιστης σημασίας η ισότιμη συμμετοχή των μαθητών αυτών, στην κοινωνία της γνώσης και των σύγχρονων τεχνολογιών.

Παράλληλα έγινε η προβολή της καινοτόμου εφαρμογής CYBERKID, με τη χρήση της οποίας και μέσω της γραμμής CYBERALERT δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να επικοινωνούν άμεσα και σε πραγματικό χρόνο (real time), σε περίπτωση κινδύνου ή απειλής, με Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της χρήσης μίας πρωτοποριακής (touchscreen call) διαδικασίας «Cyber Alert», αλλά και μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος.

Η έναρξη του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε από τη χορωδία μαθητών του Κολλεγίου Αθηνών με χριστουγεννιάτικα κάλαντα για τους μικρούς μαθητές, ενώ μοιράστηκαν αναμνηστικά δώρα και εκπαιδευτικό υλικό.

Στην εκδήλωση παρευρέθη και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας.

Δείτε το βίντεο

enikos.gr

Διαβάστε επίσης...

Ενωτικό το νέο ΔΣ της ΔΟΕ – Νέος Πρόεδρος ο Σπύρος Μαρίνης

TweetΠραγματοποιήθηκαν στις 29/6/2024 αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Δ.Σ. και Ε.Ε. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, …

Ονομαστικές καταστάσεις όσων δεν συνέπραξαν με την Αξιολόγηση ζητά ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΙΘΑ

Tweet Μετά από εντολή του Υπουργού Παιδείας το Υπουργείο Παιδείας ζητά από τα Στελέχη Εκπαίδευσης …

Το Δημοτικό Σχολείο Αγναντερού στο πρόγραμμα Erasmus+ «Climate is the future»

Tweet Το περιβάλλον και η κλιματική αλλαγή αποτελούν μία από τις βασικές προτεραιότητες του προγράμματος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *