Ενημέρωση Επιμορφωτικών Προγραμμάτων Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Εθνικόν και Καποδιστριακόν

Πανεπιστήμιον Αθηνών

 

 

Από το καλοκαίρι του 2012 το Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) συμβάλλει στην ενδυνάμωση των γνωστικών δεξιοτήτων της εκπαιδευτικής κοινότητας μέσω της διοργάνωσης επίκαιρων επιμορφωτικών προγραμμάτων.

 

Ο σκοπός των επιμορφωτικών προγραμμάτων είναι η διάχυση των θεωρητικών και μεθοδολογικών αρχών της αξιολόγησης και διασφάλισης της ποιότητας στην εκπαίδευση, σε συνδυασμό με την εφαρμογή ειδικών τεχνικών και εξειδικευμένων εργαλείων.

 

Τα προγραμματισμένα επιμορφωτικά προγράμματα για την περίοδο Μαΐου – Ιουνίου είναι τα εξής:

 

  • Social Media: Κάνοντας τα πρώτα βήματα – Υλοποιώντας την Στρατηγική της Αξιολόγησης (12 ώρες)

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει ως στόχο την αξιοποίηση των μέσων κοινωνιής δικτύωσης στην υλοποίηση προγραμμάτων αξιολόγησης εκπαιδευτικού υλικού.

 

  • Αξιολόγηση Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (20 ώρες)

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει ώς στόχο την παρουσίαση και ανάπτυξη της μεθοδολογίας υλοποίησης καινοτόμων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στον χώρο της διδακτικής της επιχειρηματικότητας.

 

Επίσημη σελίδα ανακοίνωσης

http://www.uoa.gr/anakoinoseis-kai-ekdhloseis/anakoinoseis/genikes-anakoinoseis/proboli-genikis-anakoinwshs/epimorfwtika-programmata-social-media-kainotomia-kai-epixeirhmatikothta-kai-a3iologhsh.html

 

Τα παραπάνω προγράμματα αφορούν εκπαιδευτικούς, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και όλους τους ενδιαφερόμενους ανεξαρτήτως επαγγέλματος.

 

Όσον αφορά την προγραμματισμένη για το σχολικό έτος 2013 – 2014 αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, θα υλοποιηθεί από το Πανεπιστήμιο Αθηνών μια σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων με θέμα «ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ: ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ». Πρόκειται για μια σειρά προγραμμάτων, που αναφέρονται στο βασικό πλαίσιο, τις διαδικασίες και τα μεθοδολογικά εργαλεία, τη δεοντολογία της αξιολόγησης και τα πρότυπα σχέδια εκθέσεων αξιολόγησης, που αφορούν αποκλειστικά σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και πιο συγκεκριμένα σε καθηγητές, δασκάλους, νηπιαγωγούς και σχολικούς συμβούλους, απασχολούμενους τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και σε αδιόριστους εκπαιδευτικούς.

 

Τα προγράμματα χωρίζονται σε τέσσερις θεματικές ενότητες ανάλογα με τη βαθμίδα εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, οι θεματικές ενότητες είναι οι εξής:

 

  • Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στην Προσχολική Αγωγή: Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα (20 ώρες).
  • Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση: Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα (20 ώρες).
  • Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση: Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα (20 ώρες).
  • Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στην Ειδική Αγωγή: Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα (20 ώρες).

 

Επίσημη σελίδα ανακοίνωσης:

http://www.uoa.gr/anakoinoseis-kai-ekdhloseis/anakoinoseis/genikes-anakoinoseis/proboli-genikis-anakoinwshs/ekpaideytiko-programma-aytoa3iologhsh-sth-sxoliki-monada-a3iologhsh-ekpaideytikoy-ergoy.html

 

Στο ευρύτερο πλάισιο δημιουργίας κοινότητας συνεργασίας και ενημέρωσης με τους ιστότοπους που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Ελληνικής παιδείας, προβαίνουμε στην άμεση ενημέρωση των διαδικτυακών κοινοτήτων όσον αφορά τα κατα καιρούς επιμορφωτικά προγράμματα που υλοποιούνται από εμάς.

 

Οι ενημερωτικές κινήσεις αυτές έχουν ώς στόχο τόσο τη δίκαιη μεταχείρηση των ιστότοπων της Ελληνικής παιδείας μέσω της συνολικής ενημέρωσης αναφορικά με τα υλοποιηθέντα προγράμματα, καθώς και την δημιουργία μελλοντικών συνεργασιών όσον αφορά την αγορά διαφημιστικού χώρου στους ιστότοπους που προσεγγίζουν πιο ενεργά τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας.

 

Δεδομένου οτι ο ιστότοπος σας δραστηριοποιείται ενεργά στα θέματα ενημέρωσης της Ελληνικής εκπαιδευτικής κοινότητας, επιθυμούμε να σας συμπεριλάβουμε στους άμεσους αποδέκτες των ενημερωτικών δράσεων μας. Οι πληροφορίες που σας παρέχουμε είναι στη δική σας διακριτική ευχέρεια να αξιοποιηθούν ώς υλικό προς δημοσίευση στην ειδησεογραφία του ιστότοπού σας, προκειμένου να παρέχετε στους επισκέπτες σας άμεση και πληρέστερη ενημέρωση αναφορικά με τα προγράμματα επιμόρφωσης του ΕΚΠΑ.

 

Θα επιθυμούσαμε να μας επιβεβαιώσετε το ενδιαφέρον σας ώστε να συμπεριλάβουμε και το δικό σας ιστότοπο στη λίστα των ιστοτόπων που θα λαμβάνουν άμεσα από το ΕΚΠΑ την ενημέρωση σχετικά με τα επιμορφωτικά προγράμματα και της ανα καιρούς δράσεις μας.

 

Το mail αλληλογραφίας μας είναι το

 

ekatsarou@senate.uoa.gr

 

Υπόψιν κας Ε. Κατσαρού

Διαβάστε επίσης...

Το Belem μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα και περνάει από την Γέφυρα Ρίου -Αντιρρίου (video)

TweetΜε το εντυπωσιακό τρικάταρτο ιστιοφόρο Belem, ξεκίνησε η Ολυμπιακή Φλόγα το ταξίδι της, με προορισμό …

e-Καταναλωτής: Σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα

TweetΗ αναβαθμισμένη νέα πλατφόρμα e-Καταναλωτής είναι από σήμερα διαθέσιμη σε όλους τους καταναλωτές, χρήστες του …

Τι είναι η “θεωρία των 9 λεπτών” που βοηθάει τις μητέρες να μην έχουν τύψεις στην καθημερινότητά τους

TweetΗ ποιότητα υπερτερεί της ποσότητας και στο μεγάλωμα των παιδιών, σύμφωνα με τη θεωρία των …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *