Ελληνική μαθητική πρωτιά στην πανευρωπαϊκή εμπορική έκθεση «Trade Fair 2013»

Την πρώτη της επιτυχία στην ιστορία τού θεσμού σημείωσε ελληνική ομάδα μαθητών – «επιχειρηματιών», η οποία συμμετείχε στην πανευρωπαϊκή εμπορική έκθεση, που διοργάνωσε ο διεθνής οργανισμός Junior Achievement Europe (JA- YE), στη Ρίγα της Λετονίας, με τη συμμετοχή 450 μαθητών γυμνασίων και λυκείων από 30 χώρες τής Ευρώπης και της Αφρικής.

Οι επιχειρηματικές ιδέες, που παρουσιάστηκαν στην έκθεση, συνδύαζαν με καινοτόμο τρόπο την τεχνολογία και την οικολογία.

Ύστερα από την πανελλαδική πρωτιά στην εμπορική έκθεση, που διοργάνωσε το Σωματείο «Επιχειρηματικότητα Νέων»/Junior Achievement Greece, η Ελληνική Μαθητική Εταιρεία Ε.Τ.Ε.Κ., (Εταιρεία Έξυπνης Κατανάλωσης), των εκπαιδευτηρίων Κωστέα – Γείτονα, κατέκτησε την πανευρωπαϊκή διάκριση Social Responsible Business Award, με την εφαρμογή για smartphones «Μy Pharmacy», που ειδοποιεί τον κάτοχο για την επικείμενη λήξη των φαρμάκων του, και του προτείνει ένα δίκτυο διάθεσής τους, μέσω μη κερδοσκοπικών οργανισμών, νοσοκομείων κλπ.

 

Οι μαθητές διακρίθηκαν για την κοινωνική ευαισθησία, με την οποία προσεγγίζουν το ευαίσθητο και σύγχρονο θέμα της διάθεσης των φαρμάκων, ιδιαίτερα σε αυτή την τόσο δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία για τον τόπο μας και όχι μόνο.

Το βραβείο τής καλύτερης εταιρείας κατέκτησε η μαθητική εταιρεία Big Bang Enterprise από την Πορτογαλία, με την εφαρμογή Virtual Bag, που επιτρέπει στους χρήστες να βρουν το περιεχόμενο της σχολικής τσάντας σε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα με το πάτημα ενός κουμπιού.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΕΝ/JA Greece, Χρήστος Τσάγκος, δήλωσε: «Τα παιδιά μας έκαναν υπερήφανους και μας γέμισαν αισιοδοξία για το μέλλον της νέας γενιάς στην Ελλάδα και κατέδειξαν για μια ακόμα φορά τα οφέλη της εκπαίδευσης γύρω από την επιχειρηματικότητα όσο το δυνατόν νωρίτερα. Καταλυτικό ρόλο για την έξοδο από την κρίση αποτελεί η ένταξη αυτού του είδους εκπαιδευτικών προγραμμάτων, που προάγουν τη δημιουργικότητα και την ομαδική προσπάθεια των μαθητών στο εκπαιδευτικό μας σύστημα».

H πανευρωπαϊκή εμπορική έκθεση (JA-YE Europe Trade Fair), διοργανώνεται σε ετήσια βάση και αποτελεί μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος Company Programme (εικονική επιχείρηση), που υλοποιείται σε παραπάνω από 100 χώρες. Το πρόγραμμα έχει αναγνωριστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως βέλτιστη πρακτική στην επιχειρηματική εκπαίδευση και εκπαιδεύει τους μαθητές στο πώς να υλοποιήσουν την επιχειρηματική τους ιδέα μέσα από μια βιωματική μαθησιακή διαδικασία με την υποστήριξη εθελοντών, μέσα από την πραγματική αγορά εργασίας.


News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ – ΑΜΠ

Διαβάστε επίσης...

Ενωτικό το νέο ΔΣ της ΔΟΕ – Νέος Πρόεδρος ο Σπύρος Μαρίνης

TweetΠραγματοποιήθηκαν στις 29/6/2024 αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Δ.Σ. και Ε.Ε. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, …

Ονομαστικές καταστάσεις όσων δεν συνέπραξαν με την Αξιολόγηση ζητά ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΙΘΑ

Tweet Μετά από εντολή του Υπουργού Παιδείας το Υπουργείο Παιδείας ζητά από τα Στελέχη Εκπαίδευσης …

Το Δημοτικό Σχολείο Αγναντερού στο πρόγραμμα Erasmus+ «Climate is the future»

Tweet Το περιβάλλον και η κλιματική αλλαγή αποτελούν μία από τις βασικές προτεραιότητες του προγράμματος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *