Εκτός Βουλής ο απερχόμενος υφ. Παιδείας, Αλέκος Δερμεντζόπουλος

Μεγάλη αύξηση του αριθμού των ψήφων για τους Ι. Αμανατίδη και Τ. Κουράκη

Εκτός Βουλής ο απερχόμενος υφ. Παιδείας, Αλέκος Δερμεντζόπουλος

Αμανατίδης, Κουράκης, Φωτίου είναι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με σημαντικό κοινοβουλευτικό έργο στα θέματα της εκπαίδευσης των οποίων τα ονόματα έχουν ακουστεί κατά καιρούς για μια θέση στο Υπουργείο Παιδείας.

Και οι τρεις επανεκλέγονται, με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, στις περιφέρειες τους. Ο κ. Αμανατίδης, υπεύθυνος για τα Θρησκεύματα, προερχόμενος από το χώρο της εκπαίδευσης, κρατά την πρώτη θέση στην Α Θεσσαλονίκης, έχοντας κοντά του την κα Χαραλαμπίδου.

Συγκεκριμένα ο κ. Αμανατίδης συγκεντρώνει 25.480 σταυρούς με καταμετρημένο το 92.40 % των εκλογικών τμημάτων. Να σημειώσουμε ότι στις προηγούμενες εκλογές ο κ. Αμανατίδης είχε βρεθεί δεύτερος με 11.583 σταυρούς. Οι 25.480 ψήφοι συνιστούν αύξηση που ξεπερνά τις 110 ποσοστιαίες μονάδες τον κ. Αμανατίδη.

Στην ίδια περιφέρεια είναι υποψήφιος και ο κ. Κουράκης, Συντονιστής του Τομέα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, που μέχρι στιγμής καταλαμβάνει την 3η θέση με 20.125 σταυρούς διευρύνοντας και αυτός σημαντικά τον αριθμό των 12.975 σταυρών που είχε λάβει στις εκλογές του 2012.

Η κα Φωτίου με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα βρίσκεται στην 13η εκλόγιμη θέση με 3.668 ψήφους.

Εκτός Βουλής, όπως φαίνεται , μένει ο πρώην υφυπουργός Παιδείας κ. Δερμεντζόπουλος καθώς συγκέντρωσε 11.821 σταυρούς προτίμησης αποτέλεσμα που τον φέρνει στη 2η θέση πίσω από τον κ. Δημοσχάκη που καταλαμβάνει την πρώτη θέση με 13.420 ψήφους. Να σημειώσουμε ότι η ΝΔ εκλέγει έναν βουλευτή στον Έβρο.

Ο έτερος υφυπουργός Παιδείας κ. Γεωργαντά επανεκλέγεται στο Κιλκίς αφού συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων, 7.414 που του εξασφαλίζουν την πρώτη εκλόγιμη θέση στο νομό της Κεντρικής Μακεδονίας.

Με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα επανεκλέγεται ο Υπουργός Παιδείας κ. Λοβέρδος καθώς βρίσκεται στη 2η εκλόγιμη θέση με 2.926 ψήφους ενώ προηγείται η κα Γεννηματά με 3.681 ψήφους και στην 3η μη εκλόγιμη θέση βρίσκεται ο κ. Χρυσοχοϊδης με 2.382 ψήφους.

Καλόγηρος Βασίλειος

 

news.gr

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *