Εκρηκτική η κατάσταση στα δημοτικά σχολεία της Λάρισας

Εκρηκτική η κατάσταση στα δημοτικά σχολεία της Λάρισας

Αποφασισμένοι για δυναμικές κινητοποιήσεις οι γονείς που αντιδρούν στην έλλειψη δασκάλων και τα πολυάριθμα τμήματα

Η έκταση του φαινομένου έγινε αισθητή σήμερα, όπου γονείς δημοτικών σχολείων, μέλη της ομοσπονδίας γονέων και εκπαιδευτικοί, πραγματοποίησαν διαδοχικές παραστάσεις διαμαρτυρίας στη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και την περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευση Θεσσαλίας.

Οι γονείς, έχοντας τη συμπαράσταση του εκπαιδευτικού κόσμου, αρνούνται κατηγορηματικά όχι μόνο τη λειτουργία τμημάτων με 27 ή και παραπάνω παιδιά, αλλά και τη λειτουργία τμημάτων με 25 μαθητές, όπως επιτρέπουν οι εγκύκλιοι του υπουργείου Παιδείας, ζητούν την απόσπαση επιπλέον δασκάλων ώστε να λειτουργήσουν ομαλά και με ολοκληρωμένο ωράριο το σύνολο των ολοήμερων σχολείων, ενώ διαμαρτύρονται τόσο για την έλλειψη φύλαξης των σχολείων εξαιτίας της κατάργησης των σχολικών φυλάκων, όσο και καθαριότητας εξαιτίας έλλειψης των απαραίτητων καθαριστριών.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση τμήματος της Ε’  τάξης στο 29ο δημοτικό σχολείο της Λάρισας που, όπως κατήγγειλε γονέας, λειτουργεί με …35-37 μαθητές!!!

SANYO DIGITAL CAMERA

Ο προϊστάμενος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης νομού Λάρισας Βασίλης Σακελλαρίου τόνισε ότι κατανοεί το πρόβλημα που υπάρχει και προσπαθεί να το λύσει με όποιο τρόπο περνάει από το χέρι του, αλλά σημείωσε με νόημα ότι «όταν ζητάς 130 δασκάλους και σου στέλνουν 30 πώς μπορούν να λειτουργήσουν ομαλά 115 σχολεία»;

Από την πλευρά της, η περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης Θεσσαλίας Βασιλική Ζιάκα ξεκαθάρισε ότι ο νόμος ορίζει ότι στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση επιτρέπονται τμήματα μέχρι και με 27 μαθητές, ενώ στην πρωτοβάθμια επιτρέπονται με 25 + 10 %, αλλά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Η συζήτηση των γονιών με την κ. Ζιάκα έγινε κατά διαστήματα σε υψηλούς τόνους και κάποια στιγμή λίγο έλειψε να διακοπεί, αλλά τελικά δεν κατέληξε κάπου συγκεκριμένα, αφού οι γονείς δήλωναν αμέσως μετά ότι δεν ικανοποιήθηκαν από τις απαντήσεις της κ. Ζιάκα, ξεκαθαρίζοντας ότι θα αντιδράσουν με δυναμικό τρόπο στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Πρόκειται, άλλωστε, να πραγματοποιήσουν άμεσα νέα γενική συνέλευση, όπου και θα αποφασίσουν για τις περαιτέρω ενέργειές τους.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Πηγή: http://www.onlarissa.gr

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *