Εθνική ντροπή: Με λίστα αναμονής τα συσσίτια στους μαθητές

Η είδηση αυτή είναι από τις κλασικές περιπτώσεις, που δεν μπορείς να μείνεις αμέτοχος ούτε όταν την διαβάζεις, ούτε όταν χρειάζεται να την γράψεις και να την δημοσιεύσεις.

Πως μπορείς να μείνεις ψυχρός παρατηρητής ,  μπροστά στην είδηση ότι 1.270 μαθητές  (μόνο στηνΑχαΐα) αναγκάζονται να παίρνουν το συσσίτιο από το σχολείο για για φάνε και ότι άλλες 457 ψυχούλες περιμένουν στη λίστα αναμονής για να πάρουν το συσσίτιό τους.

Οι ειδήσεις δεν είναι λέξεις, ούτε αριθμοί.

Οι ειδήσεις είναι άνθρωποι και τα νούμερα αυτής της είδησης είναι ανθρώπινες ψυχές που πεινάνε και πονάνε!

Αυτές τις ειδήσεις τις ακούγαμε για τους γονείς μας και τους παπούδες μας.

Μόνο στην κατοχή οι Έλληνες δεν είχαν να φάνε.

Σε όλες τις άλλες εποχές από την κατοχή και μετά, υπήρχαν πάρα πολλά προβλήματα. Οι Ελληνες ζούσαν φτωχικά, ποτέ όμως δεν ήταν πεινασμένοι.

Είναι ντροπή!

Αυτή η είδηση είναι η Εθνική μας ντροπή!

Διαβάστε την αποκλειστική είδηση του Patras Times:

Θερίζει η πείνα σε σχολεία της Πάτρας και της ευρύτερης αυτής περιοχής με περισσότερους από 1270 μαθητές να βιώνουν ημέρες επισιτιστικής ανασφάλειας.

Την ίδια ώρα περισσότεροι από 457 μαθητές σχολείων της Πάτρας βρίσκονται σε λίστα αναμονής για την ένταξή του σε πρόγραμμα επισιτισμού μαθητών.

Από το νομό Αχαΐας έχουν συμπεριληφθεί – στο πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ – 14 σχολεία από τα οποία τα 8 βρίσκονται μέσα στον πολεοδομικό ιστό της Αχαϊκής πρωτεύουσας, ενώ αίτημα για ένταξη στο πρόγραμμα έχουν υποβάλει άλλα τέσσερα σχολεία.

Στην Πάτρα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία όπως και πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας, εκδηλώνονται φαινόμενα επισιτιστικής ανασφάλειας που μέχρι πρότινος αποτελούσαν χαρακτηριστικά των αναπτυσσόμενων χωρών. Η επισιτιστική ανασφάλεια υπό τη μορφή μέτριας ή σοβαρής πείνας επηρεάζει άμεσα την υγεία και την ανάπτυξη του παιδικού πληθυσμού της περιοχής.

Στους μαθητές των σχολείων της περιοχής οι οποίοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα παρέχονται καθημερινά φρούτα, λαχανικά, αρτοποιήματα, και γαλακτοκομικά. Αυτάκαλύπτουν το 24-31% των ημερήσιων αναγκών τους σε ενέργεια και το 53-64% των αναγκών σε πρωτεΐνες.

 

http://www.tribune.gr

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *