ΔΟΕ: Το 20% των γονιών δεν στέλνει (από φόβο) τα παιδιά του στα δημοτικά σχολεία

Σύμφωνα με καταγγελίες της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, το 20% των γονιών δεν στέλνει πλέον τα παιδιά του στα δημοτικά, υπό τον φόβο του κορονοϊού!

«Το υγειονομικό πρωτόκολλο του 50%+1  είναι καταστροφικό για τη λειτουργία των σχολείων» κατήγγειλε ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας Γιώργος Τρούλης, ο οποίος τόνισε πως πλέον «τα σχολεία λειτουργούν ως υπερμεταδότης του κορωνοϊού», και πρόσθεσε: «Το Υπουργείο Παιδείας συνειδητά προσπαθεί να συγκαλύψει αυτό που συντελείται στα σχολεία με τη διασπορά του κορωνοϊού, ώστε να μη διαταραχθεί η επικοινωνιακή προπαγάνδα της κυβέρνησης».

Ως το βράδυ της Πέμπτης είχαν εντοπιστεί στη μαθητική και την εκπαιδευτική κοινότητα
περισσότερα από 6.500 θετικά self tests. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του
υπουργείου Παιδείας, κατά τον δεύτερο οριζόντιο διαγνωστικό έλεγχο αυτής της εβδομάδας σε 1.600.000 μαθητές και εκπαιδευτικούς βρέθηκαν 6.566 θετικά self tests.

Να θυμίσουμε ότι την πρώτη μέρα λειτουργίας των σχολείων τα θετικά tests μαθητών και εκπαιδευτικών ήταν 15.547. Την Τρίτη 11 Ιανουαρίου, τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 9.600, δηλαδή είχαμε συνολικά πάνω από 25.000 σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Το μεγάλο πρόβλημα στη λειτουργία των σχολείων παραμένει η νόσηση των εκπαιδευτικών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, οι εκπαιδευτικοί που νοσούν ξεπερνούν τους 8.000, γεγονός που προκαλεί μια σειρά προβλημάτων λειτουργικότητας σε εκατοντάδες σχολικά ιδρύματα της χώρας.

«Επενδύουμε στο πολύτιμο εργαλείο των self tests για τη θωράκιση της σχολικής κοινότητας και της κοινωνίας ευρύτερα. Συνεχίζεται η διάθεση στα φαρμακεία σήμερα, αύριο και τη Δευτέρα των self tests για τις επόμενες εβδομάδες» υποστήριξε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. Τάσος Γαϊτάνης, ο οποίος δήλωσε: «Στο τέλος της δεύτερης εβδομάδας λειτουργίας των σχολείων, ο δείκτης θετικότητας στη σχολική κοινότητα είναι μόλις 0,4%. Εκείνοι που έλεγαν πως τα σχολεία θα είναι υγειονομικές βόμβες πώς αισθάνονται για τον λαϊκισμό τους;».

Διαβάστε επίσης...

#aitia_kalou #quotes #greekquotes #quotesoftheday

Tweet

TEDx στη Θεσσαλονίκη : “Mellon: shaping the Future”

TweetΤο Μητροπολιτικό Κολλέγιο διοργανώνει TEDx στη Θεσσαλονίκη Θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25/5, με θέμα “Mellon: …

ΔΟΕ: Χρονοδιάγραμμα ενεργειών για την αξιολόγηση με τα ενιαία κείμενα

TweetΤο επόμενο διάστημα η Δ.Ο.Ε. θα στείλει όλα τα απαραίτητα κείμενα που θα χρειαστούν έως …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *