ΔΟΕ : Τα αποτελέσματα της τηλεδιάσκεψης με τη διοίκηση του Α.Σ.Ε.Π.

Θέμα: Τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με τη διοίκηση του Α.Σ.Ε.Π.

 

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14/5/2020, έπειτα από σχετικό αίτημα του Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, τηλεδιάσκεψη με τη Γενική Διευθύντρια επιλογής προσωπικού και τη Διευθύντρια προκηρύξεων του Α.Σ.Ε.Π., κατά την οποία ενημερωθήκαμε σχετικά με το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι πίνακες διορισμών σε ειδική και γενική αγωγή.

Τέθηκαν, από το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., ερωτήματα σε σχέση με την καθυστέρηση  και τους λόγους της μη δημοσιοποίησης των πινάκων της Ειδικής Αγωγής, την πορεία των ενστάσεων και τις προοπτικές σε σχέση με τους πίνακες της Γενικής Αγωγής καθώς το πώς θα πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις των αναπληρωτών στη Γενική Αγωγή για το επόμενο σχολικό έτος.

Από την πλευρά του Α.Σ.Ε.Π. ανακοινώθηκαν τα παρακάτω:

  • Από τις πέντε προκηρύξεις της Ειδικής Αγωγής έχουν ήδη προκύψει τελικοί πίνακες για τις τρεις (1,2 και 5).
  • Υπήρξαν πολλά διορθωτικά έγγραφα από το Υ.ΠΑΙ.Θ. σε σχέση με την εξέταση δικαιολογητικών καθώς και πολλές ενστάσεις, ιδιαίτερα στην 3ΕΑ (2.909) με αποτέλεσμα, έπειτα από πολύ μεγάλη προσπάθεια και με το σύνολο του προσωπικού του Α.Σ.Ε.Π. να εργάζεται μέσα στις νέες συνθήκες της τηλεργασίας, να αναμένονται οι οριστικοί πίνακες μέχρι το τέλος Μαΐου.
  • Στατιστικά στοιχεία σε σχέση με το ποσοστό ικανοποίησης των ενστάσεων δεν είναι ακόμη διαθέσιμα αλλά για ζητήματα που ρυθμίστηκαν από το Α.Σ.Ε.Π. έγιναν διορθώσεις ακόμα και σε περιπτώσεις που δεν είχαν υποβληθεί ενστάσεις.
  • Με βάση τα όσα ορίζονται στο άρθρο 63 παρ. 6 του ν.4589/19, οι αναπληρωτές στη Γενική Αγωγή για το σχ. έτος 2020-2021 θα προσληφθούν από τους προσωρινούς πίνακες, οι οποίοι αναμένεται να έχουν συνταχθεί πριν την 1η Αυγούστου.
  • Με δεδομένο ότι οι αιτήσεις για τη Γενική Αγωγή είναι περίπου 126.000 και στατιστικά υποβάλλονται ενστάσεις σε ποσοστό 10%, δεν υπάρχει, αυτή τη στιγμή, δυνατότητα να προβλεφθεί με ασφάλεια ο χρόνος παράδοσης των τελικών πινάκων.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θα συνεχίσει να βρίσκεται σε επικοινωνία με τη διοίκηση του Α.Σ.Ε.Π. ώστε να ενημερώνει για τυχόν ζητήματα που θα προκύψουν και να παρέμβει όπου κριθεί αναγκαίο.

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *