cof

ΔΟΕ : Συνάντηση με εκπαιδευτικούς και φοιτητές του Δημόσιου Πανεπιστημίου της Γεωργίας των Η.Π.Α.

Την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018, μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. συναντήθηκαν (για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά) με εκπαιδευτικούς και φοιτητές του Πανεπιστημίου της Γεωργίας των Η.Π.Α., τους ενημέρωσαν για την τρέχουσα κατάσταση της δημόσιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα, ανέλυσαν τους σκοπούς της Ομοσπονδίας και αναφέρθηκαν τους αγώνες  του κλάδου  για την επίτευξη των σκοπών αυτών.

Παρουσιάστηκαν λεπτομερώς η δομή και τα προβλήματα του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος, με παράθεση  και των σχετικών στατιστικών στοιχείων, η ανεπαρκής χρηματοδότηση της εκπαίδευσης, η δράση και οι διεκδικήσεις της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας για κορυφαία ζητήματα όπως η μηδενική πρόσληψη εκπαιδευτικών και η ανάγκη για άμεση πραγματοποίηση χιλιάδων διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών, η αξιολόγηση, μισθολογικά και συνταξιοδοτικά θέματα, τα προβλήματα της Ειδικής Αγωγής, το σημαντικό και ευαίσθητο θέμα της εκπαίδευσης της μουσουλμανικής μειονότητας καθώς και αυτό της εκπαίδευσης των προσφύγων. 

Οι φοιτητές παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την παρουσίαση των μελών του Δ.Σ.  και υπέβαλαν πλήθος ερωτημάτων που οδήγησαν σε μια πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση μέσα σε εξαιρετικό κλίμα. 

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *