ΔΟΕ : Να πάρει θέση το Υπουργείο για την απαράδεκτη και παράνομη πραγματοποίηση σεμιναρίων ΠΕΚ

Νέα ανακοίνωση της ΔΟΕ για τα σεμινάρια που γίνονται από κάποια ΠΕΚ ια τους εκπαιδευτικούς της παράλληλης στήριξης με παραβίαση του εργασιακού τους ωραρίου.

Αρ. Πρωτ: 1455

Αθήνα 16/3/2015
Προς
Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Θέμα: Να πάρει θέση το Υπουργείο για την απαράδεκτη και παράνομη πραγματοποίηση σεμιναρίων ΠΕΚ για τους εκπαιδευτικούς της παράλληλης στήριξης με παραβίαση του εργασιακού τους ωραρίου

Με έγγραφά του, στις 27/2/2015, 5/3/2015 και 12/3/2015 το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., έπειτα από τις καταγγελίες Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. σχετικά με την πραγματοποίηση σεμιναρίων ΠΕΚ εκτός εργασιακού ωραρίου για τους αναπληρωτές της παράλληλης στήριξης στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Πελοποννήσου, Κρήτης και Δυτικής Ελλάδας καταδίκασε την απαράδεκτη αυτή πρακτική απαιτώντας τα σεμινάρια να γίνουν εντός του εργασιακού ωραρίου με απαλλαγή των εκπαιδευτικών από τα διδακτικά τους καθήκοντα.

Παρ’ όλα αυτά, οι Περιφερειακές Διευθύνσεις και οι Διευθύνσεις των Π.Ε.Κ. ανά την Ελλάδα, συνεχίζουν να καταπατούν τη νομιμότητα και να αγνοούν τις αποφάσεις του εκπαιδευτικού κινήματος. Καταγγελίες πάρα πολλών Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. φανερώνουν ότι επιμένουν να ορίζουν ως χρόνο διεξαγωγής των σεμιναρίων μη εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταδικάζει τη συνέχιση αυτής της πρακτικής και καλεί το Υπουργείο Παιδείας να πάρει θέση επί του θέματος δίνοντας λύση στην κατεύθυνση του σεβασμού της νομιμότητας και των δίκαιων θέσεων του εκπαιδευτικού κινήματος. Επισυνάπτουμε, για μια ακόμη φορά, τη γνωμοδότηση της νομικής του συμβούλου σχετικά με το ωράριο των εκπαιδευτικών καθώς και τα γνωμοδοτικά σημειώματα που αναφέρονται στις περιπτώσεις των ΠΕΚ Πελοποννήσου και Πάτρας, τα οποία, είναι αυτονόητο πως, έχουν ισχύ για κάθε ανάλογη περίπτωση.

Τονίζουμε πως σε καμία περίπτωση οι συνάδελφοι δεν είναι υποχρεωμένοι να συμμετέχουν στα σεμινάρια που πραγματοποιούνται εκτός εργασιακού ωραρίου και έχουν, σε αυτή την κατεύθυνση, την πλήρη συνδικαλιστική και νομική κάλυψη της Δ.Ο.Ε.

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *