ΔΟΕ : Η εκπαιδευτική πολιτική δεν είναι δυνατό να ασκείται με ανέξοδες δηλώσεις και επικοινωνιακά παιχνίδια.

Αρ. Πρωτ.1213 Αθήνα 20/11/2014

Προς

Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

 

 Θέμα: Απάντηση στις δηλώσεις και στις νέες ανακοινώσεις του Υπουργού Παιδείας για την κάλυψη των κενών

 

  Με αφορμή τις νέες ανακοινώσεις στις οποίες προέβη ο Υπουργός Παιδείας     κ. Λοβέρδος σχετικά με την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών, την ώρα που ολοκληρώνεται το πρώτο τρίμηνο του σχολικού έτους,  επισημαίνουμε τα εξής:

  Η εκπαιδευτική πολιτική δεν είναι δυνατό να ασκείται με ανέξοδες δηλώσεις και επικοινωνιακά παιχνίδια. 

  Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχει αναδείξει σε κυρίαρχο αίτημα την άμεση πραγματοποίηση διορισμών με ταυτόχρονη αποκατάσταση της αδικίας που επί χρόνια υφίστανται οι αδιόριστοι επιτυχόντες του τελευταίου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και οι συνάδελφοι που η προϋπηρεσία τους (με βάση το 60-40 που κατήργησε η κ. Διαμαντοπούλου) είναι ικανή για το διορισμό τους.

   Ο κ. Λοβέρδος αφού δεν άκουσε τις εισηγήσεις της Δ.Ο.Ε. από τον περασμένο Ιούνιο για την πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών ως μόνη λύση για το θέμα των κενών που θα παρουσιάζονταν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, μπροστά στην οδυνηρή πραγματικότητα επιχειρεί με επικοινωνιακά παιχνίδια και εξαγγελίες δίχως αντίκρισμα  να εξαπατήσει γονείς και εκπαιδευτικούς.

  Με απίστευτη επίδειξη αναλγησίας επιμένει να κρατά σε ομηρεία τριακόσιους (300) συναδέλφους μας που πληρούν τις προϋποθέσεις για συνταξιοδότηση και έχουν, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, σοβαρούς λόγους υγείας. 

  Επιχειρεί να δημιουργήσει, με επαναλαμβανόμενες δηλώσεις, κλίμα αποδοχής της εθελοντικής εργασίας. Αφού στην αρχή μίλησε για εθελοντές με ανταμοιβή ψίχουλα προϋπηρεσίας, τώρα προσπαθεί να δελεάσει με το αστρονομικό ποσό των τριακοσίων (300) ευρώ ως πρόσθετο επίδομα, τις εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε άδεια για την ανατροφή παιδιού ώστε να εργάζονται στο διάστημα για το οποίο πήραν άδεια. 

  Από την αρχή της χρονιάς διαπιστώνει κενά, ως ντέντεκτιβ, τα οποία τελικά δεν καλύπτει αφού δεν προχωρά ούτε καν στις  προσλήψεις αναπληρωτών που όφειλε να έχει, ήδη, πραγματοποιήσει στο σύνολό τους. 

  Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.  επιμένει ότι η μόνη λύση αντιμετώπισης των εκπαιδευτικών κενών είναι οι μόνιμοι διορισμοί και καλεί τον Υπουργό Παιδείας να αφήσει τις υποσχέσεις και να προχωρήσει άμεσα στο διορισμό όλων των εκπαιδευτικών που έχουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις (επιτυχία ΑΣΕΠ, προϋπηρεσία) αλλά και όλων όσων είναι απαραίτητοι για να λειτουργήσουν σωστά τα σχολεία. 

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *