ΔΟΕ : Ανάλγητη η στάση του Υπουργού Παιδείας στους υπό συνταξιοδότηση εκπαιδευτικούς

Αρ. Πρωτ.1209 Αθήνα 12/11/2014

Προς 

Τους Συλλόγους εκπ/κών Π.Ε.

 

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΛΓΗΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

 

  Με ανακοίνωσή του στις 27 Οκτωβρίου 2014, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταδίκασε το «πάγωμα» της συνταξιοδότησης τριακοσίων  περίπου αιτήσεων εκπαιδευτικών από τον Υπουργό Παιδείας κ. Λοβέρδο και ζήτησε από τον Υπουργό Παιδείας να καλύψει τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία με μόνιμους διορισμούς και να σταματήσει κάθε αντισυνταγματική ενέργεια όπως αυτή του παγώματος της συνταξιοδότησης που κρατά σε ομηρία  συναδέλφους που νόμιμα ασκούν τα δικαιώματά τους.  

  Ο Υπουργός Παιδείας αντί να δώσει τη δέουσα προσοχή στο γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί που αιτούνται τη συνταξιοδότησή τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου, αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα υγείας, αποφάσισε  να κάνει δεκτές μόλις 18 από τις συνολικά 137 αιτήσεις Π.Ε. ( 52 από τις συνολικά 345 σε Π.Ε. και Δ.Ε.) που υποβλήθηκαν στην υπηρεσία μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2014.

  Η απόφαση αυτή φανερώνει αναλγησία και δείχνει ξεκάθαρα πως μπροστά στον πανικό που έχει δημιουργήσει στην ηγεσία του ΥΠΑΙΘ η, με αποκλειστικά δική της υπαιτιότητα, ύπαρξη χιλιάδων κενών στην εκπαίδευση δε διστάζει, με την απόφαση αυτή του Υπουργού, να απεκδυθεί ακόμα και της στοιχειώδους ευαισθησία κι ανθρωπιάς και να θυσιάσει εκπαιδευτικούς που στη δύση της πολύχρονης σταδιοδρομίας τους αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα υγείας.

  Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταδικάζει την απαράδεκτη αυτή απόφαση του κ. Υπουργού και απαιτεί την άμεση επανεξέταση του σοβαρότατου αυτού ζητήματος με τον αρμόζοντα σεβασμό στις διατάξεις του νόμου και στις ανάγκες των εκπαιδευτικών.

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *