Διοίκηση και αιρετός του ΠΑΜΕ ενάντια στον ορισμό ομάδων για τις τοποθετήσεις των συναδέλφων στο ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής

28/8/2019

Διοίκηση και αιρετός του ΠΑΜΕ ενάντια στον ορισμό ομάδων για τις τοποθετήσεις των συναδέλφων στο ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής

Τα Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών διαχρονικά ήταν και είναι υπέρ του  ορισμού ομάδων όμορων σχολείων,  για τους συναδέλφους  όλων των ειδικοτήτων που δεν είναι δυνατή η συμπλήρωση  του διδακτικού τους ωραρίου σ΄ ένα μόνο σχολείο, τις οποίες θα μπορούν να δηλώνουν ώστε να συμπληρώνουν το ωράριό τους στην ομάδα  χωρίς να χρειάζεται να διανύουν μεγάλες αποστάσεις και για να υπάρχει διαφάνεια, ισότητα  και δίκαιες τοποθετήσεις σύμφωνα με τη μοριοδότηση του κάθε συναδέλφου. Ο ορισμός των ομάδων επιπλέον περιορίζει τις αυθαίρετες μετακινήσεις εκπαιδευτικών εκτός αυτών των ομάδων.

Με το ενημερωτικό του αιρετού Α. Πούλου και του αναπληρωματικού αιρετού  Γ. Ρούπα πληροφορηθήκαμε ότι η πρότασή τους  στο συμβούλιο για τον ορισμό ομάδων   απορρίφθηκε από την Πρόεδρο του ΠΥΣΠΕ και Δ/ντρια Εκπαίδευσης και από τα διορισμένα μέλη του Συμβουλίου. Η δυσάρεστη έκπληξη είναι ότι με τη διοίκηση συντάχθηκε και ο αιρετός που εκλέγεται με το ΠΑΜΕ αν και η  απόφαση αυτή σε καμιά περίπτωση δεν εξυπηρετεί τη λειτουργία των σχολείων, ούτε τους συναδέλφους. Αντίθετα  διευκολύνει τις αυθαιρεσίες, τις παρατυπίες και τις αδικίες στις τοποθετήσεις σε βάρος των συναδέλφων κρατώντας τους σε ομηρεία, παρατείνοντας την αβεβαιότητα και την αγωνία τους. Τα αρνητικά παραδείγματα βολέματος ημετέρων  ή  άδικων τοποθετήσεων  της περσινής χρονιάς, μ΄αυτό το σύστημα, είναι πρόσφατα.

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

Τα «Προοδευτικά Ρεύματα» όπως έχουν δεσμευτεί και όπως έκαναν και όλο το καλοκαίρι θα παρακολουθούν τις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής και θα είναι δίπλα σε κάθε συνάδελφο.

Προοδευτικά  Ρεύματα Εκπαιδευτικών

Η Ανεξάρτητη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη

Διαβάστε επίσης...

Λιγότερο από 2 λεπτά δείχνει το «ρολόι της Αποκάλυψης» για το τέλος του κόσμου

TweetΟι δείκτες του «ρολογιού της Αποκάλυψης», που υπάρχει από το 1947 για να συμβολίζει το …

Στους 13 οι νεκροί από την εποχική γρίπη – 59 έχουν νοσηλευθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας

TweetΣοβαρές επιπλοκές έχουν παρουσιάσει 59 ασθενείς, εκ των οποίων οι 50 χρειάστηκαν νοσηλεία σε μονάδα …

Εγκύκλιος: Να μένουν στο σπίτι μαθητές με συμπτώματα γρίπης – Ειδικός χειρισμός τους στο σχολείο

TweetΠαιδιά που εμφανίζουν τα συμπτώματα γρίπης μένουν σε χώρο, ώστε να μην έρχονται σε επαφή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *