ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ στο Πανεπιστήμιο Πατρών : “Οικογένεια, σχολείο, τοπικές κοινωνίες: Πολιτικές και πρακτικές για το παιδί”

Σας ενημερώνουμε ότι στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών από τις 22 έως 25 Μαΐου 2013 θα λάβει χώρα Διεθνές Συνέδριο με θέμα:

«Οικογένεια, σχολείο, τοπικές κοινωνίες: Πολιτικές και πρακτικές για το παιδί»

Το Συνέδριο συνδιοργανώνουν το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (ΤΕΕΑΠΗ) του Πανεπιστήμιο Πατρών και η AIFREF (Διεθνής Ένωση Κατάρτισης και Έρευνας στην Οικογενειακή Εκπαίδευση).

Προσκεκλημένοι Ομιλητές είναι οι:

Μαρία Μαλικιώση – Λοΐζου, Καθηγήτρια Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών, “Τα παιδιά στηρίζουν τα παιδιά: Μια απάντηση στην επιθετικότητα και τον σχολικό εκφοβισμό”

Νίκος Σιδέρης, Ψυχίατρος-ψυχαναλυτής, Κρίση : Γονεϊκή αμηχανία και ψυχολογική επαναρρύθμιση

Jacqueline Barnes, Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Αγγλία, «Η ανάπτυξη των κοινωνικών δεσμών σε τοπική κλίμακα: η σημασία της παρέμβασης με τις τοπικές κοινωνίες για την προαγωγή της ευημερίας των παιδιών».

Ingrid Pramling Samuelsson, Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Γκέτενμποργκ, Σουηδία, Έδρα ΟΥΝΕΣΚΟ στην Προσχολική Εκπαίδευση και Φροντίδα και στην Αειφόρο Ανάπτυξη, Πρόεδρος της OMEP, “Παιδί και ο ρόλος της Προσχολικής Αγωγής και Φροντίδας στη Σουηδία ”.

Jordi Garreta Butxaca, Καθηγητής Πανεπιστήμιο Λέιδα, Ισπανία. «Σχολείο, Οικογένεια και πολιτισμική πολυμορφία: εξελίξεις και προκλήσεις».

Bernard Terrisse, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Κεμπέκ στο Μόντρεαλ, Καναδάς, «Πρόνοια και πολυπολιτισμικότητα. Ποια είναι τα όρια της υποστήριξης στη γονεϊκότητα»;

Loïc Chalmel, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο 2 του Νανσύ, Γαλλία, «Ο άλλος ψεύδεται; Αλήθεια και ψέματα του παιδαγωγείν»

 

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου: http:www.aifref2013.upatras.gr/el/index.php

 

Διαβάστε επίσης...

Το ωράριο των εκπαιδευτικών της παράλληλης – Τι λέει η ΔΟΕ και τι υποστηρίζει η ένωση Διευθυντών Σχολικών Μονάδων

TweetΗ ΔΟΕ εξέδωσε ανακοίνωση πως παραβιάζονται τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών της παράλληλης στήριξης. Στην …

Μετά τα σχολεία έρχεται και στο Δημόσιο ο θεσμός του Μέντορα

TweetΟ Μέντορας έρχεται στο Δημόσιο, ο νέος θεσμός που θα εισαχθεί το επόμενο διάστημα για …

Αθανάσιος Κατσίμπελης : Για έναν σύγχρονο Δήμο Πύργου με τον Σπύρο Λιατσή

Tweet Υποψήφιος με τον Spiros Liatsis o Αθανάσιος Κατσίμπελης Στηρίζουμε με την ψήφο μας για …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *