“Δεν θα εφαρμοστεί η σχολική λίστα, δεν προβλέπεται από το νόμο” λέει η Πρωτοβάθμια Σάμου

 

Ρεπορτάζ greekteachers.gr

Η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση της Σάμου ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς της πως η  σχολική λίστα δεν προβλέπεται πουθενά στην κείμενη εκπαιδευτική νομοθεσία και επομένως η χρήση αυτής δεν μπορεί  να εφαρμοστεί.

 

Το σημαντικό θέμα που απασχολεί όλους τους γονείς αλλά και τους εκπαιδευτικούς ανέδειξε ο βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ.Τέρενς Κουίκ. Ο βουλευτής έχει καταθέσει πριν την έναρξη του σχολικού έτους  Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τη σχολική λίστα που συνηθίζεται να δίνεται σε πολλά σχολεία στους μαθητές στην αρχή κάθε σχολικού έτους.Αφορμή για την κατάθεση της ερώτησης ήταν επιστολή που του έστειλαν ο Σύλλογος Γονέων της Σάμου.

Η Ερώτηση που βλέπετε παρακάτω δεν έχει ακόμα απαντηθεί από τον Υπουργό Παιδείας …

 

Ωστόσο άμεση ήταν η αντίδραση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου στο θέμα της «σχολικής λίστας» που έθεσε ως Ερώτηση στη Βουλή ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ευαισθητοποιημένος από Ανακοίνωση-Έκκληση των πολυτέκνων Σάμου.

 

 

 

 

Η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του νησιού έστειλε έγγραφο σημείωμα σε όλα τα σχολεία του νησιού, με βάση το οποίο σχολική λίστα δεν θα εφαρμοστεί και μάλιστα – όπως αναφέρει- δεν προβλέπεται ούτε και από το νόμο!

 

Επισυνάπτουμε το πλήρες περιεχόμενο του εγγράφου που απέστειλε η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Σάμου στα σχολεία της:

 

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

Έπειτα  από επερώτηση στα πλαίσια κοινοβουλευτικού ελέγχου από τον 

Βουλευτή Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Τέρενς Κουίκ σχετικά με την ύπαρξη 

“σχολικής λίστας” και την σχετική  απάντηση της Διεύθυνσής μας σε 

αυτή, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

 

Όλες οι ανάγκες σε σχολικά είδη σε κάθε σχολική μονάδα καλύπτονται 

έπειτα από συνεννόηση με την Σχολική Επιτροπή και τον Σύλλογο Γονέων  και Κηδεμόνων. Επομένως δεν υπάρχει θέμα σχολικής λίστας και διανομής  αυτής στους γονείς. Η σχολική λίστα δεν προβλέπεται πουθενά στην  κείμενη εκπαιδευτική νομοθεσία και επομένως η χρήση αυτής δεν μπορεί  να εφαρμοστεί.

 

Με βάση τα παραπάνω καλείστε να προχωρήσετε στις αναγκαίες ενέργειες  προκειμένου να καλύψετε τις ανάγκες των σχολικών σας μονάδων σε  αναλώσιμα και υλικά.

 

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση»

 

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει υπό τη βουλευτική του εποπτεία όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, έκανε την εξής δήλωση:

 

«Ευχαριστώ την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Σάμου για την άμεση αντίδρασή της. Θέλω να ελπίζω ότι κάτι αντίστοιχο θα συμβεί σε όλες τις περιοχές της χώρας.

 

Μένω όμως με την απορία, για ποιο λόγο ο Σύλλογος Πολυτέκνων να εκδώσει την ανακοίνωση-έκκληση για τη «σχολική λίστα», που αποτέλεσε και την αφορμή για την Ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή.

 

Αυτή η ενέργεια δείχνει ότι η «σχολική λίστα» ίσως να υπήρχε μέχρι πέρυσι. Και εάν, πράγματι υπήρχε, ποιοι ήταν εκείνοι που καταπατούσαν την εκπαιδευτική νομοθεσία;»

Ανακοίνωση για το θέμα έβγαλε και ο Σύλλογος Γονέων της Σάμου :

 

Το ερώτημα που θέτουμε εμείς από όλα αυτά είναι το εξής : Νομιμοποιείται ο εκπαιδευτικός στην Επικράτεια που θα δώσει σχολική λίστα στους μαθητές του μιας και όλοι γνωρίζουμε την άσχημη οικονομική κατάσταση που βρίσκονται οι σχολικές επιτροπές και τι πρέπει να κάνει;

http://greekteachers.gr/wordpress/

 

 

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *