Δεν είναι η ζωή για εμάς : Πρόεδρος σε ελληνικό think tank η Αννα Διαμαντοπουλου

Μακριά από την κεντρική πολιτική σκηνή βρίσκεται τον τελευταίο καιρό η πρώην υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου, που συνεργάζεται με διάφορα think tank τόσο της Ελλάδας, όσο και τους εξωτερικού.

Ένα από αυτά είναι το «Δίκτυο», μία πρωτότυπη μορφή think tank που συνδυάζει δράσεις, πρωτοβουλίες και ενέργειες πολιτικού ακτιβισμού, με κείμενα εργασίας, και συμμετοχικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με φορείς και ιδρύματα σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά και με μεμονωμένες ομάδες πολιτών.

Όπως σημειώνουν όμως, πηγές από το περιβάλλον της κυρίας Διαμαντοπούλου δεν πρόκειται για μια κίνηση που έχει σχέση με κάποιο κόμμα, καθώς όπως σημειώνουν πως «δεν θα εμπλακεί στην πολιτική από κομματικής σκοπιάς τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας…».

Η πρώτη δράση του «Δικτύου» θα είναι η πρωτοβουλία πολιτών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για να εξαιρεθούν οι δαπάνες για την Παιδεία, από το συνυπολογισμό στο έλλειμμα των χωρών, που υπολείπονται του μέσου όρου της Ε.Ε., φιλόδοξος στόχος, με αβέβαιη προφανώς έκβαση.

Παράλληλα, εντύπωση προκαλεί η στελέχωση του Διεθνούς Συμβουλίου του «Δικτύου», με ονόματα όπως της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Άννυς Ποδηματά, του καθηγητή Οικονομίας Γιώργου Παγουλάτου, της συγγραφέως Βικτόρια Χίσλοπ και της τέως επιτρόπου Μάργκοτ Βάλστρομ.

Πηγή: iefimerida.gr 

Διαβάστε επίσης...

Καταργείται η Αργία των Τριών Ιεραρχών και για τα Φροντιστήρια με ΥΑ

TweetΥπεγράφη από την Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττα Μ. Μακρή, η με αριθμ. 8778/Ν1/26-01-2024  απόφαση …

1ο Διεθνές Παιδαγωγικό Συνέδριο της ΔΙ.Π.Ε. Πιερίας

Tweet Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας διοργανώνει, σε συνεργασία με την Περιφερειακή …

Έγκριση αιτήματος για υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «THE CROCUS PROJECT»

TweetΈγκριση αιτήματος για υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «THE CROCUS PROJECT» Σχετ.: 1. οι υπό στοιχεία …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *