Δεν είναι η ζωή για εμάς : Πρόεδρος σε ελληνικό think tank η Αννα Διαμαντοπουλου

Μακριά από την κεντρική πολιτική σκηνή βρίσκεται τον τελευταίο καιρό η πρώην υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου, που συνεργάζεται με διάφορα think tank τόσο της Ελλάδας, όσο και τους εξωτερικού.

Ένα από αυτά είναι το «Δίκτυο», μία πρωτότυπη μορφή think tank που συνδυάζει δράσεις, πρωτοβουλίες και ενέργειες πολιτικού ακτιβισμού, με κείμενα εργασίας, και συμμετοχικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με φορείς και ιδρύματα σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά και με μεμονωμένες ομάδες πολιτών.

Όπως σημειώνουν όμως, πηγές από το περιβάλλον της κυρίας Διαμαντοπούλου δεν πρόκειται για μια κίνηση που έχει σχέση με κάποιο κόμμα, καθώς όπως σημειώνουν πως «δεν θα εμπλακεί στην πολιτική από κομματικής σκοπιάς τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας…».

Η πρώτη δράση του «Δικτύου» θα είναι η πρωτοβουλία πολιτών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για να εξαιρεθούν οι δαπάνες για την Παιδεία, από το συνυπολογισμό στο έλλειμμα των χωρών, που υπολείπονται του μέσου όρου της Ε.Ε., φιλόδοξος στόχος, με αβέβαιη προφανώς έκβαση.

Παράλληλα, εντύπωση προκαλεί η στελέχωση του Διεθνούς Συμβουλίου του «Δικτύου», με ονόματα όπως της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Άννυς Ποδηματά, του καθηγητή Οικονομίας Γιώργου Παγουλάτου, της συγγραφέως Βικτόρια Χίσλοπ και της τέως επιτρόπου Μάργκοτ Βάλστρομ.

Πηγή: iefimerida.gr 

Διαβάστε επίσης...

Ενωτικό το νέο ΔΣ της ΔΟΕ – Νέος Πρόεδρος ο Σπύρος Μαρίνης

TweetΠραγματοποιήθηκαν στις 29/6/2024 αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Δ.Σ. και Ε.Ε. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, …

Ονομαστικές καταστάσεις όσων δεν συνέπραξαν με την Αξιολόγηση ζητά ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΙΘΑ

Tweet Μετά από εντολή του Υπουργού Παιδείας το Υπουργείο Παιδείας ζητά από τα Στελέχη Εκπαίδευσης …

Το Δημοτικό Σχολείο Αγναντερού στο πρόγραμμα Erasmus+ «Climate is the future»

Tweet Το περιβάλλον και η κλιματική αλλαγή αποτελούν μία από τις βασικές προτεραιότητες του προγράμματος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *