Δεν έλαβαν το μήνυμα της εκπαιδευτικής κοινότητας !!Το Υπουργείο θεωρεί πως οι εκλογές είχαν επιτυχία!!! (Με αποχή 95%)

Δεν έλαβαν το μήνυμα που στάλθηκε και ήταν σαφές.Εκλογές χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση δεν μπορεί να είναι πετυχημένες.Πρόκειται για εκλογές άκυρες και αντιδημοκρατικές.

Το κακό δεν είναι να κάνεις κάτι λάθος.Το κακό είναι να μη το διορθώνεις!!

Ψήφισαν 13.168 εκπαιδευτικοί από τους 180.000!!! (50.000 μόνο οι αναπληρωτές)!!

Η Ανακοίνωση του  Υπουργείου

“Σήμερα πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη τομή στο χώρο της εκπαίδευσης και της ψηφιακής διακυβέρνησης, με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας που παρείχε το εκλογικό ψηφιακό σύστημα «ΖΕΥΣ». Για πρώτη φορά στην ιστορία, οι εκλογές εκπαιδευτικών διενεργήθηκαν με ηλεκτρονική διαδικασία. Δημιουργήθηκαν 380 ψηφιακές κάλπες για την ανάδειξη αιρετών των εκπαιδευτικών σε ΚΥΣΠΕ, ΚΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ, καθώς και για τους αντίστοιχους εκπροσώπους για τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, και καταχωρίσθηκαν 34.161 ψήφοι από 13.168 ψηφοφόρους.

Η απρόσκοπτη διενέργεια των εκλογών κατέστη εφικτή, με απόλυτη διασφάλιση του απόρρητου, της αδιαβλητότητας και της αξιοπιστίας της διαδικασίας, και τηρουμένων των μέτρων για την προστασία της ατομικής και της δημόσιας υγείας. Και αυτό, παρά τα συνεχή προσκόμματα, την εκστρατεία παραπληροφόρησης και παρακίνησης σε αποχή, τις απειλές για διαγραφή και τις εκφοβιστικές τακτικές όσων αντιτίθενται συστηματικά σε κάθε αλλαγή.

Έχει, δε, ιδιαίτερο συμβολισμό το γεγονός ότι η εκλογική αυτή διαδικασία συνέπεσε με την πρώτη ημέρα του περιορισμού κυκλοφορίας και εφαρμογής των νέων μέτρων πρόληψης του κορωνοϊού. Με σύμμαχο την τεχνολογία, οι εκπαιδευτικές και υπηρεσιακές διαδικασίες μπορούν να συνεχίζονται, παρά την πανδημία. Θερμά συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση της ιστορικής σημερινής εκλογικής διαδικασίας, αλλά και όσους συμμετείχαν σε αυτήν, ως ψηφοφόροι ή υποψήφιοι. Το πρώτο βήμα έγινε. Έχουμε ακόμη πολλά μπροστά μας, που θα πετύχουμε όλοι μαζί!”

Διαβάστε επίσης...

“Το Ολοκαύτωμα στη νήσο των Δικαίων” – «Φάρος» μέσα στις προκλήσεις το θάρρος και η ανθρωπιά των Ζακυνθινών

TweetΜε κάθε τρόπο αναδείχθηκε το ιστορικό γεγονός της διάσωσης των Εβραίων στη Ζάκυνθο, της μοναδικής …

Καταργείται η Αργία των Τριών Ιεραρχών και για τα Φροντιστήρια με ΥΑ

TweetΥπεγράφη από την Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττα Μ. Μακρή, η με αριθμ. 8778/Ν1/26-01-2024  απόφαση …

1ο Διεθνές Παιδαγωγικό Συνέδριο της ΔΙ.Π.Ε. Πιερίας

Tweet Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας διοργανώνει, σε συνεργασία με την Περιφερειακή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *