Δεκάδες καθημερινά οι εκκλήσεις για βοήθεια από τους Συλλόγους Δασκάλων

Δεκάδες οι εκκλήσεις για βοήθεια που απευθύνουν καθημερινά οι Σύλλογοι εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας.

Σε αυτούς προσφεύγουν γονείς, εκπαιδευτικοί αλλά και άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με την εκπαίδευση προκειμένου να βοηθηθούν ώστε να αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας κυρίως αλλά και επιβίωσης.

Δεν είναι λίγες οι φορές που τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων όλης της χώρας δέχονται αιτήματα να δώσουν χρήματα για να βοηθήσουν μαθητές ή συναδέλφους που έχουν προβλήματα υγείας αλλά και αιτήματα να δώσουν χρήματα για να επανασυνδεθεί το ηλεκτρικό ρεύμα ή να πληρωθούν λογαριασμοί που εκκρεμούν.

Και προσπαθούν οι Σύλλογοι γιατί το έργο τους δεν πλέον είναι μόνο συνδικαλιστικό αλλά και ανθρωπιστικό.Στις τοπικές κοινωνίες οι Σύλλογοι των Εκπαιδευτικών αποκτούν ενεργό ρόλο στην αλληλεγγύη απέναντι στο συνάνθρωπο που υποφέρει.

Οι δάσκαλοι εξάλλου ζουν μέσα στις τοπικές κοινωνίες γνωρίζουν το μέγεθος της εξαθλίωσης που υπάρχει και προσπαθούν ακόμα και από το υστέρημά τους να βοηθήσουν.

Καθημερινά όλα τα σχολεία δέχονται από τη Δ.Ο.Ε εκκλήσεις βοήθειας που απευθύνονται σε όλους τους εκπαιδευτικούς.Πιο σημαντική βέβαια είναι η βοήθεια που δίδεται αθόρυβα και χωρίς φανφάρες καθημερινά.Αυτή άραγε την παράμετρο την έχουν προβλέψει στην Αυτοαξιολόγηση; Γιατί όπως είχε πει και ο Αλβέρτος Αινστάιν: Ότι μετράει δεν μπορεί να μετρηθεί και ότι μπορεί να μετρηθεί…δεν μετράει απαραίτητα…Kι οι δάσκαλοι κάνουν πράγματα καθημερινά που μετράνε αλλά δεν μπορούν να μετρηθούν.

Δεν έχουν να κάνουν μόνο με εύπορους μαθητές αλλά κυρίως με φτωχά παιδιά που πολλές φορές φέρουν σοβαρά προβλήματα και στεναχώριες μαζί τους στο σχολείο από το κοινωνικό και οικογενειακό τους περιβάλλον.

 

greekteachers.gr

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *