Δήλωση Κεραμέως στον ΣΚΑΪ για το σχολείο στο Καστελόριζο

Με αφορμή την καταγγελία κατοίκου στο Καστελόριζο σχετικά με το δημοτικό σχολείο που είχε μείνει χωρίς δάσκαλο, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Το μοναδικό δημοτικό σχολείο του Καστελόριζου έκανε αγιασμό με εκπαιδευτικό που μεταφέρθηκε από τη Χάλκη. Το σχολείο έχει μόλις 20 μαθητές.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η Νίκη Κεραμέως στον ΣΚΑΪ, το ζήτημα έλλειψης δασκάλου ουσιαστικά δεν προέκυψε ποτέ. Το θέμα του εκπαιδευτικού τέθηκε από τη στιγμή που κανένας εκπαιδευτικός δεν είχε δηλώσει προτίμηση να πάει στο Καστελόριζο. Γι’ αυτόν το λόγο και μεταφέρθηκε δάσκαλος από άλλη περιοχή προκειμένου να λειτουργήσει το σχολείο κανονικά για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Όπως μάλιστα ανέφερε η κ. Κεραμέως έχουν δρομολογηθεί προσλήψεις 3 αναπληρωτών εκπαιδευτικών για το Καστελόριζο. Επίσης, προσέθεσε πως σε γενικές γραμμές άνοιγμα των σχολείων έχει πάει καλύτερα από άλλες χρονιές.
Τα μόνα ζητήματα που προέκυψαν φέτος, και που δεν είναι στην αρμοδιότητα του υπουργείου Παιδείας, είναι οι ζημιές στις υποδομές λόγω των σεισμών του καλοκαιριού, ωστόσο έχουν όλα δρομολογηθεί και έγινε ήδη η πρώτη μεγάλη φάση προσλήψεων αναπληρωτών, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός.

Το υπουργείο παιδείας είναι έτοιμο να προχωρήσει δεύτερη φάση προσλήψεων, σύμφωνα με την κ . Κεραμέως, που όπως δήλωσε «η πολιτεία είναι κοντά στην ακριτική Ελλάδα».

 

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *