Δέσμευση: 700 εκατομμύρια ευρώ για αναδάσωση (βίντεο)

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα δώσει ιδιαίτερη σημασία στην πρόληψη σε ό,τι αφορά τις πυρκαγιές, και θα χρησιμοποιήσει και την τεχνολογία, όπως drones κλπ., ενώ θα εντατικοποιηθούν έργα, όπως διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών, συντήρηση του δικτύου, καθαρισμό των δασών κλπ.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα δώσει ιδιαίτερη σημασία στην πρόληψη σε ό,τι αφορά τις πυρκαγιές, και θα χρησιμοποιήσει και την τεχνολογία, όπως drones κλπ., ενώ θα εντατικοποιηθούν έργα, όπως διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών, συντήρηση του δικτύου, καθαρισμό των δασών κλπ. «Η κλιματική αλλαγή αποτελεί ένα διεθνές πρόβλημα. Επειδή έχουμε υψηλότερες θερμοκρασίες ξεραίνεται η βλάστηση, έχουμε λιγότερες βροχές και για το λόγο αυτό υπάρχει περισσότερη καύσιμη ύλη, και, έτσι, έχουμε και περισσότερες πυρκαγιές. Πρόσφατα δώσαμε την έγκριση 80.000.000 ευρώ για πρόληψη και αποκατάσταση ζημιών σε δάση. Πρόκειται για το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης που για αρκετά χρόνια δεν είχε καμία απορρόφηση, και μόλις αναλάβαμε θεωρήσαμε ότι είναι σημαντική προτεραιότητα να προχωρήσουμε στην πρόληψη. Εγκρίναμε 75 πράξεις για την πρόληψη από δασικές πυρκαγιές, εγκρίναμε έργα σε 15 περιοχές για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων, καθώς και 3.000.000 ευρώ για την αποκατάσταση δασικών υποδομών. Ξεκινάμε ένα εθνικό σχέδιο αναδάσωσης με έναν πολύ μεγάλο προϋπολογισμό 700.000.000 ευρώ, το οποίο θα έχει 10ετή διάρκεια, και παρουσιάστηκε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Κωνσταντίνος Αραβώσης.

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα αναδάσωσης θα υπάρξει εξειδικευμένη μελέτη ώστε σε κάθε περιοχή να φυτευτούν τα κατάλληλα δέντρα. «Στόχος μας είναι να φυτέψουμε 30.000.000 δενδρύλια, τα οποία θα είναι πιστοποιημένα και θα προέρχονται από φυτώρια ελληνικής παραγωγής, δημόσια και ιδιωτικά. Έτσι θα δημιουργήσουμε και νέες θέσεις εργασίας σε αυτόν τον πολύ εξειδικευμένο τομέα», υπογράμμισε ο κ. Αραβώσης.

Πηγή: skai.gr

 

Διαβάστε επίσης...

Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας : Θεαματική η μείωση των καπνιστών στην Ελλάδα

Tweet Σημαντική μείωση των καπνιστών (καθημερινών και περιστασιακών) σε ποσοστό που κυμαίνεται από 21.9% μέχρι …

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Ονοματίζει τις μεταλλάξεις με γράμματα του ελληνικού αλφάβητου

TweetB.1.617, B.1.1.7, B.1.351… Το να θυμάται κανείς τις επιστημονικές ονομασίες των παραλλαγών της Covid-19 αποδεικνύεται …

Εξετάζεται ο εμβολιασμός παιδιών 12-15 ετών – Δεν θα είναι υποχρεωτικός

TweetΟ εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας 12 έως 15 ετών παραμένει ένα ανοιχτό θέμα για την …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *