Δέσμευση του Υπουργείου Υγείας στον Βασίλη Οικονόμου για την λογοθεραπεία στα παιδιά

 

Στην Βουλή ήρθε  το θέμα των παιδιών που χρειάζονται λογοθεραπείες και οι γονείς τους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαραίτητες θεραπείες αφού της καλύπτει περιορισμένα  πλέον ο ΕΟΠΠΥ.

Στην ομιλία του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ  Βασίλης Οικονόμου τόνισε ότι η πολιτική που ακολουθεί ο ΕΟΠΥΥ στον κρίσιμο αυτό τομέα συνιστά ιδιότυπο κοινωνικό αποκλεισμό για χιλιάδες παιδιά τα οποία μάλιστα αν δεν παρακολουθήσουν τις απαραίτητες συνεδρίες είναι εκπαιδευτικά «καταδικασμένα». Υποστήριξε ότι αποτελεί ατόπημα η εξοικονόμηση πόρων σε βάρος των αναγκών των πολιτών ιδίως όταν πρόκειται για τους μελλοντικούς πολίτες της χώρας των οποίων το μέλλον ναρκοθετείται στο όνομα της εξοικονόμησης πόρων.

 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, αφού αναγνώρισε ότι πολλές φορές έχει κληθεί να απαντήσει στις ερωτήσεις του κ Οικονόμου για πραγματικά προβλήματα των ασθενών και των ασφαλισμένων, συμφώνησε με τον Βουλευτή ότι η εξοικονόμηση πόρων έγινε κυρίως σε βάρος των πραγματικών αναγκών και ότι καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια από την πλευρά του προκειμένου να ανατραπεί αυτή η κατάσταση. Δεσμεύτηκε ότι θα επιστραφεί μέσω υπηρεσιών υγείας στους πολίτες μεγάλο μέρος των εξοικονομήσεων που επιτυγχάνει αυτή την στιγμή ο ΕΟΠΥΥ. Οι νέες πολιτικές έχουν αρχίσει να αποδίδουν και σύντομα θα είναι σε θέση να εισηγηθεί βελτίωση του κανονισμού παροχών του ΕΟΠΥΥ ώστε να ανταποκρίνεται καλύτερα στις πραγματικές ανάγκες του ελληνικού λαού. Ήδη από τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα είναι σε θέση να εγγυηθεί ότι δεν θα χρειαστεί καμία περαιτέρω μείωση των παροχών προς τους πολίτες για το 2013. Τέλος αναγνωρίζοντας το δίκαιο αίτημα των γονέων των οποίων τα παιδιά χρειάζονται λογοθεραπεία υποσχέθηκε επιτάχυνση της αποπληρωμής των θεραπειών που ήδη έχουν πραγματοποιηθεί και εξέταση κάθε δυνατότητας διεύρυνσης των κριτήριων ώστε να διασφαλιστεί ότι κανένα παιδί δεν θα στερηθεί τις πολύτιμες αυτές θεραπείες λόγω οικονομικής αδυναμίας των γονέων του.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου,

εκφράζει την ικανοποίησή του για την δημόσια δέσμευση του Αναπληρωτή Υπουργού που αναγνώρισε πραγματικά την αναγκαιότητα βελτίωσης του κανονισμού του ΕΟΠΥΥ ιδίως σε ότι αφορά τις παροχές σε παιδιά. Οι παρεμβάσεις για τα ζητήματα και τα προβλήματα του ΕΟΠΥΥ θα συνεχιστούν προκειμένου ο Οργανισμός να μπορεί να ανταποκρίνεται στο σύνολο των αναγκών των πολιτών χωρίς σπατάλες αλλά και χωρίς να στερούνται οι ασθενείς την αναγκαία συνδρομή του κράτους.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ

 

 

Διαβάστε επίσης...

Συνάντηση Κεραμέως με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κα. Κατερίνα Σακελλαροπούλου

TweetΤην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επισκέφθηκε σήμερα η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα …

«Οδηγίες προς Διευθυντές και Εκπαιδευτικούς για την ταυτόχρονη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση»

Tweet ΘΕΜΑ: «Οδηγίες προς Διευθυντές και Εκπαιδευτικούς για την ταυτόχρονη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση» Έχοντας …

Η εγκύκλιος Ζαχαράκη για την επαναλειτουργία των Δημοτικών και Νηπιαγωγείων

TweetΥ.ΠΑΙ.Θ.: Επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α. Προσέλευση στη σχολική μονάδα Β. Διαρρύθμιση των …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *