Βόλος: Δεν θέλουν «τιμωρητική» αξιολόγηση οι δάσκαλοι

Βόλος: Δεν θέλουν «τιμωρητική» αξιολόγηση οι δάσκαλοι

Αποφασισμένοι να αντιδράσουν δυναμικά, απέναντι στην τιμωρητική όπως την χαρακτηρίζουν- αξιολόγηση που θα οδηγήσει σε απολύσεις, φέρονται οι δάσκαλοι, όπως επισημάνθηκε σε ημερίδα που έγινε χθες το απόγευμα στο «Μεταξουργείο». Οι δάσκαλοι τόνισαν πως δεν είναι αντίθετοι με τις αξιολογήσεις όχι όμως με τον τρόπο που λέει το Υπουργείο Παιδείας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Μαγνησίας Απόστολος Μούσιος, για ακόμη μία φορά τόνισε πως ο Σύλλογος προτείνει αξιολόγηση που θα λειτουργεί ως ανατροφοδοτικός μηχανισμός της εκπαιδευτικής διαδικασίας.


Ο Νίκος Χανιωτάκης, επίκουρος καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, έκανε λόγο για μια αξιολόγηση με διαμορφωτικό χαρακτήρα που θα εντοπίζει αδυναμίες και θα κάνει κτήμα των εκπαιδευτικών τα καλά σημεία, δίνοντάς τους μια εικόνα που βρίσκονται, ώστε μέσα από την επαγγελματική ανάπτυξη και επιμορφώσεις, να βελτιώσει την καθημερινότητά τους.
Ο Ειδικός Γραμματέας της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Νίκος Φασφαλής, τόνισε ότι η ΔΟΕ είναι υπέρ μιας αξιολόγησης, που θα βελτιώνει το σχολείο, τις υποδομές και την εκπαίδευση, αλλά αντιτίθεται στη συγκεκριμένη αξιολόγηση που είναι τιμωρητικού χαρακτήρα, καθώς προεξοφλεί τους επίορκους και όσους είναι να απολυθούν μετά από αυτή. Στο μεταξύ όσοι εκπαιδευτικοί συνταξιοδοτήθηκαν μετά το 2010 και έλαβαν μειωμένο εφάπαξ έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν ένσταση και να προσφύγουν δικαστικά στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων. Όπως αναφέρθηκε και στην ημερίδα υπάρχουν γνωμοδοτήσεις Νομικών Συμβουλίων ότι κρίνεται παράνομη η περικοπή του εφάπαξ γι’ αυτούς που συνταξιοδοτήθηκαν από το 2010 και μετά. Το Νομικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ έχει καλέσει σε προσφυγή όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, εκτιμώντας ότι οι περικοπές θα καταπέσουν στα δικαστήρια επειδή, όταν έδινε τις εισφορές είχε υπολογιστεί ότι θα πληρωθεί με βάσει συγκεκριμένο μαθηματικό τύπο. Σημειώνεται ότι όσοι αποχώρησαν μετά το 20100 πήραν το εφάπαξ μειωμένο κατά 38%.

Διαβάστε επίσης...

Καταργείται η Αργία των Τριών Ιεραρχών και για τα Φροντιστήρια με ΥΑ

TweetΥπεγράφη από την Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττα Μ. Μακρή, η με αριθμ. 8778/Ν1/26-01-2024  απόφαση …

1ο Διεθνές Παιδαγωγικό Συνέδριο της ΔΙ.Π.Ε. Πιερίας

Tweet Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας διοργανώνει, σε συνεργασία με την Περιφερειακή …

Έγκριση αιτήματος για υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «THE CROCUS PROJECT»

TweetΈγκριση αιτήματος για υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «THE CROCUS PROJECT» Σχετ.: 1. οι υπό στοιχεία …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *