βρέθηκε λύση για τη μαθήτρια στη Χαλκιδική – Η διαχείριση «δεν ήταν πρέπουσα» δήλωσε ο Υπουργός

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η είδηση για την ταλαιπωρία της 10χρονης μαθήτρια στα Σήμαντρα Χαλκιδικής η οποία δε «χωρούσε» στη Ε’ δημοτικού, βρέθηκε τελικά λύση με την μετακίνηση ενός επιπλέον εκπαιδευτικού και η μαθήτρια θα φοιτήσει στο σχολείο της επιλογής της, στο χωριό όπου διαμένει.

Η 10χρονη μαθήτρια εκδιώχθηκε με παρέμβαση της αστυνομίας (από την Διεύθυνση Εκπαίδευσης!!) από το σχολείο ώστε να φοιτήσει σε σχολείο διπλανού χωριού, για να μην χρειαστεί να δημιουργήσει δεύτερο τμήμα στην Ε’ Τάξη του Δημοτικού και ανέθεσε την ευθύνη της μεταφοράς του παιδιού στους γονείς του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής δεσμεύτηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής, ότι στο σχολείο των Σημάντρων θα τοποθετηθεί ένας ακόμα δάσκαλος, με αποτέλεσμα η Ε΄ τάξη να χωριστεί σε δύο τμήματα και το κορίτσι να κάνει μάθημα στον τόπο κατοικίας του.

 

Πιερρακάκης: Η διαχείριση «δεν ήταν πρέπουσα»

Για το περιστατικό στη Χαλκιδική, θέση πήρε και ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης ο οποίος δήλωσε σήμερα στον ΑΝΤ1 ότι «για να συζητάμε το θέμα προφανώς η διαχείριση δεν ήταν η πρέπουσα. Περιπτωσιολογικά αντιμετωπίζουμε τα λίγα προβλήματα όπου εντοπίζονται». Συμπλήρωσε μάλιστα ότι έδωσε εντολή στις υπηρεσίες να λυθεί άμεσα το θέμα.

Διαβάστε επίσης...

Η Ζαχαράκη στον ΣΚΑΪ: Εύλογη η αγωνία στις Πανελλαδικές – 5.500 εκπαιδευτικοί το καλοκαίρι

TweetΓια καλό ξεκίνημα όσον αφορά τις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις μίλησε στον ΣΚΑΪ η Υπουργός Παιδείας …

Επιλογή Διδακτικών Βιβλίων – Διδακτικών Πακέτων από το Μητρώο Διδακτικών Βιβλίων (Μ.Δ.Β.) του άρθρου 84 του ν. 4823/2021 (Α’ 136) για το Σχολικό Έτος 2027 – 2028.

Tweet Επιλογή Διδακτικών Βιβλίων – Διδακτικών Πακέτων από το Μητρώο Διδακτικών Βιβλίων (Μ.Δ.Β.) του άρθρου …

Αλεξανδρούπολη – Σοφία Ζαχαράκη : Δεν θα σταματήσουμε να ενισχύουμε την ειδική αγωγή

TweetΤο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης επισκέφθηκε, σήμερα το μεσημέρι, η υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Views

Advertisement

https://pagead2.googlesyndication.com/pcs/click?xai=AKAOjsuRpd6lKqFe5TvNhIkmG1iKFJjk4po5TOVe2n2JpVBJ1D3hkZO8P0kCITQsmxfBIcfCahst26GbXiRjhh3ujK7Z0EDTNpeFpx62DZLEdLbliXT_5qPK1oIf89rBKvvfFvkbidJG4hVDNNNMQZIo-aRjdLm4UZybuK36Hyx4KCkkLPEXfNXBS1vg1oBZc7wGtmr9-MPZASiRILgCZLXuy-iLuws4rWF9GGXY51L7a4UrhIZga04huK_1atiQsMuHw3uKVXguHy3G_6ccNgtvItaU_jzv3WlxxnSmeJ0St45Wv256UOIAWolMsm1T3aP7_Dedo-JCid4Z-9fCCfDKhsWIs7D_88yueQos2AWi911W-a_F0Yfev03KrQs&sig=Cg0ArKJSzFAV5d2fmcW8&fbs_aeid=%5Bgw_fbsaeid%5D&adurl=https://www.master-education.gr/&nm=7&nx=157&ny=-78&mb=2&clkt=5