Βοήθεια σε χιλιάδες παιδιά από το “Χαμόγελο του Παιδιού”

Παρά την κρίση, το “Χαμόγελο του Παιδιού”, εξακολουθεί να βρίσκεται στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη. Πόσα παιδιά βοηθήθηκαν την περασμένη χρονιά

 

Περισσότερα από 63 χιλιάδες παιδιά και οι οικογένειές τους υποστηρίχθηκαν κατά το 2013 από το “Χαμόγελο του Παιδιού”, όπως ανακοίνωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του συλλόγου, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, παρουσιάζοντας τον Απολογισμό των Κοινωνικών και Υποστηρικτικών Δράσεων του περασμένου χρόνου.

“Το εξαιρετικά δύσκολο 2012 ακολούθησε μία ακόμα δυσκολότερη χρονιά, κατά τη διάρκεια της οποίας οι ανάγκες που “Το Χαμόγελο του Παιδιού” κάλυψε, αλλά και οι υπηρεσίες που παρείχε σε πολλές περιπτώσεις αυξήθηκαν αισθητά, διατηρώντας όμως πάντα την ίδια ποιότητα. Και πάλι μόνος χρηματοδότης και αρωγός του έργου μας ο απλός κόσμος και οι εταιρείες, που εν μέσω βαθιάς ύφεσης, μας στηρίζουν. Παράλληλα με τις δράσεις μας, στηρίζουμε και συνεργαζόμαστε με άλλους φορείς, θεωρώντας ότι οι συνέργειες μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν να έχουν”, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γιαννόπουλος.

Το 2013 “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, έκλεισε 18 χρόνια δράσης και κατά τη διάρκεια του έτους η τηλεφωνική γραμμή SOS 1056 δέχτηκε 272.605 κλήσεις (747 κλήσεις/ημέρα).

Επιπλέον για 264 παιδιά που βρίσκονταν σε άμεσο κίνδυνο προχώρησε σε επιτόπια παρέμβαση, ενώ για 1.296 παιδιά έλαβε σοβαρές καταγγελίες κακοποίησης.

Στη γραμμή 116000, Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά, έλαβε 7.138 κλήσεις και διαχειρίστηκε 124 περιστατικά εξαφάνισης παιδιών.

“Το Χαμόγελο του Παιδιού” παρείχε σε 356 παιδιά ασφάλεια και φροντίδα στα σπίτια που διαθέτει και στην “Ημερήσια Φροντίδα” και υποστήριξε 10.547 παιδιά και τις οικογένειές τους με σοβαρά προβλήματα διαβίωσης.

Κάλυψε 1.852 αιτήματα για σοβαρά προβλήματα υγείας παιδιών και υποστήριξε 9.816 παιδιά στα νοσοκομεία της Ελλάδας, ενώ πραγματοποίησε 2.459 διακομιδές νεογνών και παιδιών πανελλαδικά. Προχώρησε στην προληπτική εξέταση 17.955 παιδιών σε εννέα περιφέρειες της Ελλάδας και παρείχε συμβουλευτική υποστήριξη σε 3.503 παιδιά και ενήλικες.

Τέλος υλοποίησε διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης σε 10.720 μαθητές, στο πλαίσιο 378 επισκέψεων σε σχολεία όλης της Ελλάδας και απασχόλησε δημιουργικά 5.542 παιδιά στον παιδότοπο που λειτουργεί στο διεθνές αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”.

“Όπως φαίνεται στα αναλυτικά στοιχεία που παρουσιάσαμε οι ελλείψεις δεν συνοψίζονται στο φαγητό όπως πολλοί υποστηρίζουν. Η κρίση έχει πολλές παραμέτρους. Οι ανάγκες στον τομέα της υγείας, της εκπαίδευσης, της ασφάλειας των παιδιών είναι τεράστιες. “Το Χαμόγελο του Παιδιού” μέσω των δράσεών του προσπαθεί -και παρά τις δυσκολίες- βρίσκεται κοντά σε κάθε παιδί και την οικογένεια του, με κύριο μέλημα την προστασία της αξιοπρέπειάς τους”, τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος και πρόσθεσε: “Βλέπουμε το πρόβλημα, ξέρουμε τη λύση και με τα κατάλληλα εργαλεία και γνώμονα την ποιότητα, είμαστε δίπλα σε κάθε παιδί που έχει ανάγκη. Διεθνείς Οργανισμοί και συνεργάτες μας σε όλο τον κόσμο αναγνωρίζουν και αξιοποιούν την τεχνογνωσία μας, κάτι που δυστυχώς δεν συμβαίνει στη χώρα μας”.

Ολοκληρώνοντας ο κ. Γιαννόπουλος, και με αφορμή την 6η Μαρτίου, Πανελλήνια Ημέρα ενάντια στον Σχολικό Εκφοβισμό (Bullying), προέτρεψε τους πολίτες να επισκεφθούν την ιστοσελίδαwww.antibullying.eu και να υπογράψουν ηλεκτρονικά για την καθιέρωση της Ευρωπαϊκής Ημέρας ενάντια στο φαινόμενο. Τέλος, επισήμανε ότι πρεσβευτές όλων των δράσεων του Οργανισμού ενάντια στο φαινόμενο δεν είναι άλλοι από τα ίδια τα παιδιά που έχουν βήμα και φωνή μέσω του YouSmile.gr.

“Η αγάπη και η εμπιστοσύνη των πολιτών στο έργο μας, αποτυπώθηκε για μία ακόμα χρονιά στα αποτελέσματα του Κοινωνικού Βαρόμετρου ASBI 2013 βάσει των οποίων “Το Χαμόγελο του Παιδιού” διατηρεί για όγδοη χρονιά την 1η θέση στους δείκτες Κοινωνική Επιρροή- Απήχηση, Δημοτικότητα και Αναγνωρισιμότητα”, είπε ο κ. Γιαννόπουλος και ευχαρίστησε τον κόσμο που στηρίζει τις δράσεις του συλλόγου.

 

πηγή http://news247.gr/eidiseis/koinonia/vohtheia_se_xiliades_paidia_apo_to_xamogelo_toy_paidiou.2674732.html

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *