Βίντεο/ρεπορτάζ από την παρουσίαση των 2 νέων δράσεων που σχετίζονται με την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση

Παρουσία πολλών επιχειρηματιών και καταξιωμένων επαγγελματιών ο αρμόδιος Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας παρουσίασε στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων δύο νέες καινοτόμες δράσεις που έχουν στόχο να βοηθήσουν τους νέους και εφήβους σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού και να τους μυήσουν στον χώρο της επιχειρηματικότητας. Η πρώτη δράση αναπτύσσεται σε συνέχεια ενός ολοκληρωμένου προγράμματος που έχει ήδη ετοιμάσει ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) για τον επαγγελματικό προσανατολισμό.
Ο ΕΟΠΠΕΠ χρησιμοποιώντας ως εργαλείο την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση θα δημιουργήσει «ταινιο- μαθήματα» videos για διάφορες ομάδες επαγγελμάτων και κλάδων με επαγγελματίες που θα περιγράφουν και θα εξηγούν τις συνθήκες εργασίας, τις προοπτικές στην αγορά εργασίας και τους ορίζοντες που ανοίγονται στο επαγγελματικό στίβο. Τα εκπαιδευτικά αυτά videos θα προβληθούν από την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση, ενώ παράλληλα θα αναρτηθούν και στην αντίστοιχη διαδικτυακή πύλη του ΕΟΠΠΕΠ.
Μέσω της δεύτερης δράσης η οποία θα υλοποιηθεί πάλι μέσα από την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαδικτυακά μαθήματα επιχειρηματικότητας και να έχουν πρόσβαση σε εκπαιδευτικό οπτικό υλικό, το οποίο θα προβάλλεται στην ειδική διαδικτυακή πύλη www.business-school.minedu.gov.
Καθηγητές Μάρκετινγκ, Οικονομίας, Διοίκησης Επιχειρήσεων αλλά και πετυχημένοι επιχειρηματίες της χώρας μας θα εξηγούν, με τρόπο άμεσο και κατανοητό, το πώς ένας νέος μπορεί να κάνει τα πρώτα του επιχειρηματικά βήματα.

 

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *