Ας παραδειγματιστούν κι οι άλλοι Δήμοι – Απινιδωτές σε όλα τα σχολεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Εξοπλισμένα και ενισχυμένα με απινιδωτές θα βρει η νέα σχολική χρονιά όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Νεάπολης-Συκεών, καθώς η διαδικασία βρίσκεται στο τελικό στάδιο της υλοποίησης του κρίσιμου προγράμματος της δημοτικής Αρχής. Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε χθες το βράδυ ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης στη Δ.Ε. Πεύκων για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του 2020, που αποτέλεσε τον τελευταίο σταθμό της διαδικασίας της διαβούλευσης στο δήμο, έχοντας προηγηθεί οι αντίστοιχες συνεδριάσεις στις άλλες τρεις Δημοτικές Ενότητες (Συκιές, Νεάπολη, Αγ. Παύλο).

Η ανακοίνωση ήρθε ως αποτέλεσμα της έρευνας που κλήθηκαν να κάνουν οι Υπηρεσίες του δήμου κατόπιν εντολής του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, ο οποίος έλαβε υπόψη του και τις σχετικές προτάσεις των τοπικών συλλόγων και φορέων κατά τις διαδικασίες της διαρκούς επικοινωνίας και διαβουλεύσεων όλου του προηγούμενου διαστήματος . Όπως ανέφερε ο κ.Βουλγαρίδης, «όχι μόνο έχει ληφθεί η σχετική απόφαση για την υλοποίηση του προγράμματος αλλά κινήθηκαν άμεσα και οι απαιτούμενες διαδικασίες, με στόχο με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς όλα τα σχολεία να έχουν εξοπλισθεί με απινιδωτές και εκπαιδευτικοί να έχουν εκπαιδευτεί-πιστοποιηθεί πάνω στη λειτουργία και τη χρησιμοποίησή του, μέτρο που θα εφαρμοσθεί και σε όλα τα δημοτικά κτίρια».

Συνολικά ο δήμος θα προμηθευτεί περί τους 70 απινιδωτές με τον προϋπολογισμό να κυμαίνεται από 70.000 έως 100.000 ευρώ. Ήδη εξασφαλίσθηκε η σύμφωνη γνώμη-έγκριση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης επί του αιτήματος του δήμου, ενώ εκκρεμεί η απάντηση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο έγγραφο που απέστειλε ο δήμος, ενώ τα πρώτα σεμινάρια εκπαίδευσης, κατάρτισης και πιστοποίησης των στελεχών έχουν προγραμματισθεί για τα μέσα του Σεπτέμβρη. «Πρόκειται για μια πολύ κρίσιμη πρωτοβουλία που φιλοδοξεί να θωρακίσει τα σχολεία και όλα τα δημοτικά κτίρια απέναντι σε έκτακτα περιστατικά, ευελπιστώντας βεβαίως ο εξοπλισμός αυτός να μην χρειασθεί ποτέ να χρησιμοποιηθεί.

Οφείλουμε, όμως, να είμαστε έτοιμοι για την αντιμετώπιση κάθε προβλήματος που θα απειλήσει ανθρώπινη ζωή», δηλώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης. «Απογείωση της ποιότητας ζωής…» Το θέμα αναμένεται να κυριαρχήσει και στη σημερινή συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, με την οποία κορυφώνεται και ολοκληρώνεται η διαδικασία της διαβούλευσης για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του δήμου για το έτος 2020. Αυτή θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη 27 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (δημοτικό κατάστημα Νεάπολης), με τα μέλη της να αξιολογούν τις προτάσεις που έχουν γίνει προκειμένου να συμπεριληφθούν στον προγραμματισμό της διοίκησης. Σ? αυτήν συμμετέχουν συνολικά 67 μέλη, από τα οποία τα 49 είναι εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και φορέων και τα 17 πολίτες που προκύπτουν από κλήρωση.

Η διαδικασία της διαβούλευσης στις Δημοτικές Ενότητες ολοκληρώθηκε χθες στη Νεάπολη και στα Πεύκα με τη μεγάλη συμμετοχή πολιτών και εκπροσώπων τοπικών φορέων και συλλόγων, και κατά τις οποίες τόσο ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης όσο και αρμόδιοι αντιδήμαρχοι παρουσίασαν τα σχέδια της δημοτικής Αρχής, κατέγραφαν τις προτάσεις των πολιτών και των φορέων, δίνοντας ταυτόχρονα απαντήσεις στα ερωτήματα που ετίθεντο. «Στόχος μας για το νέο έτος είναι η απογείωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων σε όλη της έκταση του δήμου μέσα από τα μεγάλα έργα και τις παρεμβάσεις που είτε εκτελούνται είτε δρομολογήθηκαν προς εκτέλεση και σχεδιασμό», ήταν το μήνυμα του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, παρουσιάζοντας αναλυτικά το πολιτικό πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναπτύσσονται προς αυτή την κατεύθυνση. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο νομικό καθεστώς που διέπουν τις διαδικασίες εκτέλεσης έργων, επισημαίνοντας ότι αυτές «πρέπει να απλοποιηθούν, χωρίς να πλήττεται το σκέλος της διαύγειας και της νομιμότητας, και να υπάρξει γραμμή χρηματοδότησης προς την Τ.Α.». Όπως τόνισε, «πολλά έργα που έχουν σχέση με το ΕΣΠΑ έχουν μείνει πίσω με αποτέλεσμα η χώρα να παρουσιάζει τη μικρότερη απορροφητικότητα, όχι με υπαιτιότητα της Τ.Α αλλά αυτών των διαδικασιών που καθυστερούν μελέτες και τις συμβασιοποιήσεις». Από την πλευρά τους οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Ζιγκερίδης (Οικονομικού-Διοικητικού), Αντώνης Σαουλίδης (Τεχνικών Έργων), Αλέκος Σιμητόπουλος (Πολιτικής Προστασίας και Πρασίνου) παρουσίασαν αναλυτικά το σχεδιασμό των έργων και του προϋπολογισμού του νέου έτους, που ως στόχο έχει τη συνέχιση της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων σε όλο τον δήμο.

Πηγή: cityportal.gr

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *