Αρκεί να είναι κανείς «άφθαρτος, νέος και ανεξάρτητος;

Δίνουμε τη μάχη των εκλογών όχι για να κάνουμε γλυκανάλατες συζητήσεις για τα πρόσωπα

Αρθρογράφος:
Αλέκος Χατζηκώστας

Ένα από τα προσφιλή χαρακτηριστικά πολλών υποψηφίων για τις τοπικές εκλογές και στο νομό μας, είναι να μην μιλούν πολιτικά, να μην καταθέτουν με σαφήνεια το πρόγραμμα τους και τις θέσεις, να μιλούν γενικά και κυρίως αόριστα και ξεκομμένα από την κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα και να προσπαθούν να περάσουν στους ψηφοφόρους κριτήρια όχι πολιτικών εκλογών αλλά «καλλιστείων».Θεωρείται ως τρίπτυχο επιτυχίας να είναι κανείς «νέος, άφθαρτος και ανεξάρτητος» Ας δούμε ορισμένα όμως ζητήματα που κρύβονται επιμελώς πίσω από τέτοιες ταμπέλες:

 

1. Οι Δήμοι εδώ και χρόνια είναι το μακρύ χέρι του κράτους. Οι δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι, με χρίσμα ή οι τάχα ανεξάρτητοι, εξειδικεύουν και υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική στον δήμο τους. Αυτό θα κληθούν να κάνουν είτε είναι 50 χρονών, είτε είναι 25. Έχουμε χορτάσει από αυτούς που μπροστά στις τοπικές εκλογές δεν βγάζουν άχνα για τα τεράστια προβλήματα που ζει ο λαός και η νεολαία: την ανεργία, τη φτώχεια, τους μισθούς εξαθλίωσης, την έλλειψη σε βασικά έργα υποδομής, όπως έργα αντισεισμικής θωράκισης, αντιπλημμυρικής προστασίας. Τόσα χρόνια όλοι όσοι λέγανε “ψήφισε για τον τόπο σου”, “δεν ψηφίζεις για τα γενικά” κ.τ.λ. αφού εκλέχτηκαν πήραν το ένα αντιλαϊκό μέτρο πίσω από το άλλο. Από φόρους και χαράτσια (δημοτικά τέλη) μέχρι ιδιωτικοποιήσεις δομών υγείας, παιδείας, ελεύθερων χώρων.

2.Άφθαρτος σήμερα είναι όποιος δεν προσκυνάει το σύστημα που ζει και αναπνέει για την κερδοφορία των οικονομικά ισχυρών. Πραγματικά νέα και άφθαρτη είναι η πολιτική εκείνη που έρχεται σε σύγκρουση με τους «μονόδρομους της Ε.Ε» , με την πολιτική της κυβέρνησης, που θα παλεύει μαζί με τους εργαζομένους για να μένουν στα χαρτιά αντιλαϊκοί νόμοι, για να πάψει η φοροληστεία που γίνεται με όχημα και τους δήμους.

3. Όποιος σου λέει ότι η ψήφος στις δημοτικές και τις περιφερειακές εκλογές δεν είναι πολιτική θέλει όχι μόνο να σου κλέψει την ψήφο αλλά και να την καταγράψει την επομένη των εκλογών και ως συμφωνία με την πολιτική του. Άλλωστε ο χάρτης των εκλογών τη Δευτέρα θα είναι βαμμένος με τα χρώματα των κομμάτων που και εσύ θες να καταδικάσεις, και έτσι θα έχουν χρωματίσει και τη δική σου ψήφο άσχετα με το αν εσύ ψηφίσεις τον γνωστό σου, τον συγγενή σου κ.τ.λ. Η ψήφος θα πρέπει να καταγραφεί ως εναντίωση στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης και θα είναι βήμα για να δυναμώσει ο αγώνας την επόμενη των εκλογών. Αυτό έχουμε ανάγκη σήμερα.

4. Αυτός που νοιάζεται για τον τόπο είναι αγωνιστής στον τόπο δουλειάς και μόρφωσης, στις λαϊκές γειτονιές. Βάζει πάνω απ’ όλα τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας. Όταν π.χ για την ανεργία των νέων κάποιος συμφωνεί με την εργασιακή περιπλάνηση εφ’ όρου ζωής για ένα πιάτο ρύζι για τους σημερινούς νέους, δεν ενδιαφέρεται για τον τόπο, αλλά για τους μεγαλοεπιχειρηματίες του τόπου. Γι’ αυτό και τα περίφημα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας τα προωθούν και στους δήμους. Αν νοιαζόταν για τα προβλήματα των νέων ανέργων θα πάλευε μαζί τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με σύγχρονα δικαιώματα.

5.Δίνουμε τη μάχη των εκλογών όχι για να κάνουμε γλυκανάλατες συζητήσεις για τα πρόσωπα, τις ικανότητες και τις προσωπικές φιλοδοξίες του κάθε υποψηφίου. Από “Μαυρογιαλούρους” τάχα ανεξάρτητους, νέους και μεγαλύτερους ηλικιακά, έχει χορτάσει ο λαός και η νεολαία. Πέρασαν πολλοί από τους δήμους, όλων των άλλων κομμάτων, αλλά το ταμείο ήταν μείον για τον λαό και την νεολαία. Δεν είναι άλλη η πολιτική στην ευρωβουλή, άλλη στις Περιφέρειες και άλλη στους Δήμους, όσο κι αν αυτό δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά ή όσο και αν το κρύβουν οι δυνάμεις της διαχείρισης. Αυτή η πολιτική είναι αντιλαϊκή όποιος και αν τη διαχειρίζεται. Την πολιτική που εφαρμόζουν ενιαία θα πρέπει να καταδικάσουμε. (Δημοσιεύτηκε στην έντυπη μορφή της “ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ”)

Πηγή: alli-apopsi.gr

 

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *