Από πού θα προέλθουν οι 11.000 απολύσεις στο Δημόσιο το 2014

Στο στόχαστρο ο ευρύτερος δημόσιος τομέας, δημοτικές επιχειρήσεις, γιατροί του ΕΟΠΥΥ και υπάλληλοι που βρίσκονται ήδη σε διαθεσιμότητα

Στις 15 Ιανουαρίου καλείται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να παρουσιάσει στην τρόικα το σχέδιο υλοποίησης 11.000 απολύσεων για το 2014 και διαθεσιμότητας/κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Επίσης, θα πρέπει να παρουσιαστεί το σχέδιο για την απόλυση 4.000 υπαλλήλων, που αποτελούσε υποχρέωση για τα τέλη του 2013, αλλά δόθηκε παράταση έως τις αρχές του 2014.

Οι 4.000 υπάλληλοι εκτιμάται ότι θα προέλθουν κυρίως από φορείς και οργανισμούς του Δημοσίου που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν. Οι απολύσεις θα γίνουν μετά την ψήφιση σχετικού νομοσχεδίου, που αναμένεται να κατατεθεί εντός του Ιανουαρίου.

Οι 12.500 υπάλληλοι που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας/κινητικότητας αναμένεται να προέλθουν κυρίως από το πρόγραμμα εθελοντικής διαδημοτικής κινητικότητας των ΟΤΑ και από τον ΕΟΠΥΥ.

Οι 11.000 απολύσεις που πρέπει να προχωρήσουν εντός του 2014 εκτιμάται ότι θα προέλθουν από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, τις δημοτικές επιχειρήσεις, γιατρούς του ΕΟΠΥΥ και από δημοσίους υπαλλήλους που έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα και δεν θα επανατοποθετηθούν σε νέες θέσεις.

Στην τελευταία κατηγορία εντάσσονται καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, σχολικοί φύλακες, δημοτικοί αστυνομικοί, εκπαιδευτικοί, διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων, εργαζόμενοι στον ΕΟΠΠΥ και σε ασφαλιστικά ταμεία.

 

protothema.gr

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *