Αποκάλυψη: 8 παιδιά με τη νόσο που μοιάζει με την Kawasaki είχαν προσβληθεί εβδομάδες πριν από τον κορονοϊό

Νέα δεδομένα για τη νόσο Kawasaki και τα παιδιά αποκαλύπτει η DailyMail. Οκτώ παιδιά από το Μπέρμινγχαμ βρέθηκε ότι προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό εβδομάδες πριν εμφανίσουν τα συμπτώματα. Με ποιο τρόπο το ανακάλυψαν.

Την είδηση μεταδίδει ως αποκλειστική η DailyMail και πρόκειται για μια πολύ σοβαρή εξέλιξη στην μάχη κατά του κορονοϊού. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, επιστήμονες βρήκαν τα πρώτα ξεκάθαρα στοιχεία ότι η προσβολή ενός παιδιού από τον κορονοϊό προκαλεί τα συμπτώματα που μοιάζουν με τη νόσο Kawasaki.

Πιο σοβαρό ακόμα είναι ότι η μελέτη σε 8 παιδιά που εισήχθησαν σε νοσοκομείο του Μπέρμινγχαμ αποκάλυψε ότι είχαν προσβληθεί από τον κορονοϊό πολλές εβδομάδες πριν εμφανίσουν τα συμπτώματα.

Όλα τα παιδιά βρέθηκαν αρνητικά στα τεστ που υποβλήθηκαν και χρησιμοποιούνται για να διαγνωσθεί ο κορονοϊός στους ενήλικες.

Όμως σε ένα τεστ αντισωμάτων που δημιουργήθηκε στην Βρετανία αποκαλύφθηκε ότι οι νεαροί ασθενείς είχαν μολυνθεί με κορονοϊό και παρήγαγαν αντισώματα για να πολεμήσουν την ασθένεια.

Οι γιατροί που ανέλαβαν τα παιδιά είπαν ότι τα τεστ αντισωμάτων είναι ο μόνος τρόπος για να εντοπιστεί με ακρίβεια ο ιος στα παιδιά που εμφανίζουν τα τρομακτικά αυτά εξανθήματα και που μπορούν να αποβούν μοιραία για την ζωή τους.

 

Αυτό που δεν έχει απαντηθεί είναι γιατί το σύνδρομο εμφανίζεται εβδομάδες μετά την προσβολή από τον κορονοϊό αλλά οι επιστήμονες εκτιμούν ότι αυτό γίνεται λόγω της έντονης αντίδρασης του ανοσοποιητικού.

Παρόμοιο φαινόμενο έχει εμφανιστεί και σε ενήλικες και μπορεί να αποβεί θανατηφόρο σε εκείνους που είναι πιο βαριά άρρωστοι.

Το σύνδρομο που προσβάλλει τα παιδιά το αποκαλούν PIMS-TS.

Η ομάδα των επιστημόνων με επικεφαλής τον Dr Alex Richter και τον καθηγητή Adam Cunningham του Πανεπιστημίου του Μπέρμινγχαμ μελέτησε 8 παιδιά που εισήχθησαν στο νοσοκομείο από τις 28 Απριλίου έως τις 8 Μαΐου.

Τα εργαστηριακά τεστ που έγιναν στα παιδιά για την ανίχνευση του κορονοϊού και χρησιμοποιούνται και στο υγειονομικό προσωπικό όλα βγήκαν αρνητικά.

Αυτά τα τεστ, που ονομάζονται PCR είναι εξαιρετικά αξιόπιστα.

Η μέση ηλικία των παιδιών είναι τα 9 χρόνια και πέντε από αυτά είναι αγόρια. Επτά από τα παιδιά εμφάνισαν συμπτώματα τόσο υπερφλεγμονής όσο και της νόσου Kawasaki.

Ένα από αυτά εμφάνισε συμπτώματα υπερφλεγμονής αλλά και τοξικού σοκ.

Η μυστηριώδης και επικίνδυνη αυτή κατάσταση έχει περιγραφεί από γνωστούς γιατρούς ως πολύ σπάνια και μεταξύ των συμπτωμάτων είναι ο πυρετός, ο πόνος στην κοιλιά, τα εξανθήματα και τα κόκκινα μάτια.

Από τα 8 παιδιά που νοσηλεύτηκαν στο Μπέρμινγχαμ και έγιναν αντικείμενο μελέτης όλα είχαν πυρετό, πόνους στην κοιλιά, εμετούς και διάρροια.

Έξι από αυτά μπήκαν στην εντατική καθώς εμφάνισαν καρδιολογικά προβλήματα και χαμηλή πίεση.

Διαβάστε επίσης...

Συνάντηση του Δ.Σ. της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. με τη Γ. Γραμματέα του Υ.ΠΑΙ.Θ. κ. Γκίκα και συνεργάτες της Υφυπουργού Παιδείας για επείγοντα ζητήματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

TweetΣήμερα Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020 και ώρα 10 μ.μ., πραγματοποιήθηκε στο Υ.ΠΑΙ.Θ. συνάντηση αντιπροσωπείας του …

Κίνδυνος αποκλεισμού εκπαιδευτικών από του πίνακες γενικής αγωγής εξαιτίας προβλημάτων στην πλατφόρμα του ΑΣΕΠ

TweetΗ Ανεξάρτητη Ενωτική Εκκίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε, για άλλη μια φορά, τονίζει τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν …

Συνεδρίαση ΚΥΣΠΕ της 6ης Ιουλίου

TweetΣας ενημερώνω ότι στις 6 Ιουλίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 09:30, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *