Απίστευτο βίντεο: Δασκάλα κάνει τους μαθητές της να μισήσουν ο ένας τον άλλον για καλό σκοπό!

Πραγματικά το καλύτερο μάθημα που μπορούσε να δώσει!

Δεκαετία του 70 και η δασκάλα Jane Elliott αποφασίζει να κάνει ένα πείραμα. Το τρίτο της πείραμα από μία σειρά εκπαιδευτικών projects που ξεκίνησε το 1968 για το ABC. Το τηλεοπτικό δίκτυο, λάτρεψε τα εκπαιδευτικά της πειράματα τα οποία αποτελούν μάθημα για εκπαιδευτικούς και μη- και παίζονται εδώ και 40 χρόνια.

Το ντοκυμαντέρ ονομάζεται “Eye of Storm” (Μάτι της Καταιγίδας) και γυρίστηκε από τον William Peters το 1970 για το ABC News. Συμπεριλήφθηκε στη σειρά “A Class Divided” (1985), που περιλάμβανε και ένα reunion της παιδικής τάξης αρκετά χρόνια μετά το 1984. Οι ενήλικες που βλέπετε να παρακολουθούν το βίντεο είναι στην πραγματικότητα τα παιδάκια που συμμετείχαν χρόνια μετά.
Η Russell στην προσπάθειά της να κάνει τα παιδιά να μισήσουν το ρατσισμό, τα έκανε να μισήσουν το ένα το άλλο διαχωρίζοντάς τα βάσει του χρώματος των ματιών τους. Τη μία μέρα τα παιδιά με γαλανά μάτια ήταν ανώτερα όντα και είχαν όλα τα προνόμια, ενώ τα παιδιά με καφέ μάτια θεωρούνταν χαζά και φορούσαν ένα διακριτικό κολάρο που τους στερούσε το διακίωμα της ισότητας. Τα προνομιούχα παιδιά, ύστερα από μια μίνι πλύση εγκεφάλου της δασκάλας χωρίς βάσιμα επιχειρήματα- έβριζαν τα παιδιά με το χρώμα που δεν θεωρούταν καλό. Την επόμενη μέρα η δασκάλα είπε στα παιδιά πως τα καρόιδεψε την προηγούμενη και στην πραγματικότητα, χαζά και προβληματικά είναι τα παιδιά με γαλάζια μάτια και τα παιδιά με καστανά μάτια τα καλύτερα και εξυπνότερα. Τα γαλανομάτικα παιδιά φόρεσαν το κολάρο και στερήθηκαν το παιχνίδι, τους χώρους, τη χρήση προνομίων. Την τρίτη μέρα τα παιδιά είχαν ήδη συνειδητοποιήσει πόσο άδικο είναι να διακρίνεις κάποιον λόγω χρώματος ματιών. Κάθε φορά οι προνομιούχα ομάδα διπλασίαζε τις επιδόσεις της ενώ η ‘προβληματική’ έριχνε την απόδοσή της!
Ύστερα από μία συζήτηση κατάλαβαν πως η διάκριση από μόνη της είναι λάθος και μεγάλο βάρος για τον αποδέκτη, κατά συνέπεια οι άνθρωποι δεν πρέπει να κρίνονται από την καταγωγή, το χρώμα και την εμφάνιση. Πόσο άδικο είναι να υπάρχουν διακρίσεις… Απλά δείτε το!

Πηγή: queen | newsbomb http://www.thetrainer.gr

Διαβάστε επίσης...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο επιστημονικό συμπόσιο ΔΙ.Π.Ε Άρτας «ΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΗΓΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»

Tweet 1ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΔΙ.Π.Ε. ΑΡΤΑΣ «ΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΗΓΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε …

Άρτα: 1ο Επιστημονικό Συμπόσιο με θέμα: «Διοίκηση & Ηγεσία στην Εκπαίδευση»

TweetΗ Περιφερειακή Ενότητα Άρτας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, διοργανώνουν το 1ο …

«Λειτουργία Νηπιαγωγείων για το σχολικό έτος 2023-2024»

TweetΣχετ. έγγραφο: H υπό στοιχεία 73897/Γ1/4-7-2023 κοινή απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Παιδείας Θρησκευμάτων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *