«Αξίες Ολυμπιακές! Από την Ολυμπία…προς όλο τον Κόσμο! Ένα μαγικό ταξίδι!»

 

Ένα μοναδικό εκπαιδευτικό βιβλίο Ολυμπιακής Παιδείας στην χώρα μας με τίτλο «Αξίες Ολυμπιακές! Από την Ολυμπία…προς όλο τον Κόσμο! Ένα μαγικό ταξίδι!» παρουσιάστηκε σήμερα  Κυριακή 24 Νοεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας.

Ο δήμος της Αρχαίας Ολυμπίας και οι φορείς της πόλης σε συνεργασία με την Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή διοργάνωσαν μία σεμνή και συνάμα ξεχωριστή εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου στην οποία  συμμετείχαν σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο των γραμμάτων, των τεχνών και του αθλητισμού καθώς επίσης και μαθητές από σχολεία της ευρύτερης περιοχής.

Η έκδοση αποτελεί μια εναλλακτική μορφή εκπαίδευσης της ολυμπιακής μας ιστορίας και θα διδαχθεί στο πλαίσιο εφαρμογής του Πανελληνίου Εκπαιδευτικού Προγράμματος: Ολυμπιακή Κληρονομιά. Αναπόσπαστο μέρος της έκδοσης είναι το Εργαστήρι Ολυμπισμού το οποίο αποτελείται από εργασίες και παιχνίδια Ολυμπιακής Ιδέας. Το βιβλίο, παρουσιάζει, με ευχάριστο τρόπο, την ιστορία των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων στην αρχαία Ελλάδα υπό μορφή παραμυθιού

Τον ήρωα του βιβλίου της Ηλείας συγγραφέως και διευθύντριας της ΕΘΝΟΑ Ιλεάνας Κλοκώνη, «Ακάδημο» συνόδευσαν 6 Ολυμπιονίκες της χώρας μας και συγκεκριμένα οι τρεις Ολυμπιονίκες της ομάδας του Ανσάμπλ Ειρήνη Αϊνδηλη, Χαρά Καρυάμη και Άννα Πολλάτου, ο Ολυμπιονίκης της ιστιοσανίδας Νίκος Κακλαμανάκης, η Ολυμπιονίκης του άλματος εις ύψος Νίκη Μπακογιάννη και η Ολυμπιονίκης της πάλης Βούλα Ζυγούρη.

Η ολυμπιονίκης μας Νίκη Μπακογιάννη συγκίνησε ιδιαίτερα το κοινό με την αυθόρμητη και συγκινητική ομιλία της στην οποία αναφέρθηκε στα παιδικά της χρόνια στο χωριό της στη Λαμία.Θυμήθηκε τους φίλους της που την φώναζαν “Νίκα” και όχι Νίκη και ξέσπασε σε κλάματα καθώς πρόσφατα έχασε τους γονείς της.

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου ανακοινώθηκε η έναρξη λειτουργίας, στην Αρχαία Ολυμπία, του 1ου Εκπαιδευτικού Κέντρου Διδασκαλίας του βιβλίου στο πλαίσιο της εφαρμογής του Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Προγράμματος με τίτλο «Ολυμπιακή Κληρονομιά».

Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε ο ηθοποιός Τάκης Χρυσικάκος ενώ στην εκδήλωση συμμετείχαν  οι παιδικές χορωδίες του Λυκείου Ελληνίδων και του Γυμνασίου Αρχαίας Ολυμπίας που απέδωσαν τον Ολυμπιακό ύμνο και τον Εθνικό μας ύμνο.

 

 

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *