Ανθρωπιά για τα παιδιά

Ξεπερνά τα όρια της λογικής και της ανθρωπιάς η μεταχείριση των ξένων ανήλικων – και στη χώρα μας, αλλά και σε άλλες χώρες. Το θέμα το έθεσε, και πολύ σωστά, ο Συνήγορος του Πολίτη και ελπίζουμε να εκδηλωθεί η απόλυτα επιβεβλημένη ευαισθησία.

Οι ανήλικοι που δεν έχουν άδεια εισόδου στη χώρα -και οι ασυνόδευτοι- συλλαμβάνονται από τις αρχές για παράνομη είσοδο και κρατούνται διοικητικά για σημαντικό χρονικό διάστημα πολλών μηνών σε ακατάλληλο περιβάλλον – βλέπε Αμυγδαλέζα. Και μετά ορισμένοι αφήνονται ελεύθεροι, δηλαδή δήθεν “ελεύθεροι”, ενώ ορισμένοι τοποθετούνται σε χώρους φιλοξενίας – κι αυτοί όμως τώρα έχουν προβλήματα χρηματοδότησης, όχι μόνον από το Δημόσιο αλλά και από ευρωπαϊκούς πόρους!

Θέλει πολλή σκέψη; Πρώτον, η μεταχείριση αυτή δεν προστατεύει τη χώρα και τους Έλληνες, αλλά αντίθετα ενισχύει την εγκληματικότητα και χαρίζει υποψήφια θύματα στα κυκλώματα παραβατικότητας και εγκληματικότητας, ελληνικά και ξένα. Δεύτερον, η μόνη ορθή μεταχείριση των ασυνόδευτων ανηλίκων είναι φροντίδα από θεσμούς ειδικά φτιαγμένους για ανηλίκους και όχι βεβαίως η κράτησή τους. Τρίτον, τι θα πει αφέθηκε “ελεύθερος” ο 14χρονος που δεν έχει κανέναν δικό του; Πού θα ζήσει; Πώς;

Επιτέλους, κυβέρνηση και κρατικές υπηρεσίες πρέπει να κατανοήσουν ότι έχουν πλήρη ευθύνη για όλη τη χώρα: αν (και όσο) υπάρχει κακομεταχείριση ανήλικων στη χώρα μας είναι και δική μας ευθύνη, μας αφορά όλους. Τα δικαιώματα του ανθρώπου είναι (κατά τις γραφές) εγγυημένα σε όλη την επικράτεια και δεν εξαιρούνται οι περιοχές των πόλεων που διαμένουν ξένοι υπήκοοι ή εμείς φανταζόμαστε ότι διαμένουν μόνο ξένοι υπήκοοι. Η νοοτροπία ότι έχουμε δύο νομοθεσίες, διπλό νομικό καθεστώς, είναι απειλητική και οδηγεί στη δημιουργία όλο και περισσότερο περιοχών ανομίας και εγκληματικότητας. Η θεμελιώδης νομιμότητα, η προσωπική και οικογενειακή ασφάλεια, η φροντίδα της δημόσιας υγείας αφορά όλη τη χώρα. Η ανθρωπιά προς τα παιδιά!

 

http://www.avgi.gr

Διαβάστε επίσης...

Το Belem μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα και περνάει από την Γέφυρα Ρίου -Αντιρρίου (video)

TweetΜε το εντυπωσιακό τρικάταρτο ιστιοφόρο Belem, ξεκίνησε η Ολυμπιακή Φλόγα το ταξίδι της, με προορισμό …

e-Καταναλωτής: Σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα

TweetΗ αναβαθμισμένη νέα πλατφόρμα e-Καταναλωτής είναι από σήμερα διαθέσιμη σε όλους τους καταναλωτές, χρήστες του …

Τι είναι η “θεωρία των 9 λεπτών” που βοηθάει τις μητέρες να μην έχουν τύψεις στην καθημερινότητά τους

TweetΗ ποιότητα υπερτερεί της ποσότητας και στο μεγάλωμα των παιδιών, σύμφωνα με τη θεωρία των …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *