Αναγνωρίσθηκαν ως Άγιοι από την Κοπτική Εκκλησία οι 21 άνδρες που έσφαξαν οι τζιχαντιστές

Στην αγιοκατάταξη των 21 χριστιανών που σφαγιάστηκαν πριν από μερικές ημέρες στην Λιβύη από ακραίους ισλαμιστές τρομοκράτες του λεγόμενου «ισλαμικού κράτους» προχώρησε η Κοπτική Εκκλησία.

Σύμφωνα με απόφαση του Πατριάρχη των Κοπτών η μνήμη των εικοσιενός μαρτύρων η σφαγή των οποίων συγκλόνισε τον κόσμο θα τιμάται στις 15 Φεβρουαρίου σύμφωνα με το γρηγοριανό ημερολόγιο.

Ήδη έχει φιλοτεχνηθεί η εικόνα στην οποία εικονίζονται οι μάρτυρες ντυμένοι με πορτοκαλί χιτώνες σαν τα ρούχα που τους είχαν φορέσει ενώ άγγελοι τους φορούν τον στέφανο του μαρτυρίου.

Πίσω τους η βαμμένη κόκκινη θάλασσα θυμίζει τη στιγμή της σφαγής όταν τα νερά της Μεσογείου άλλαξαν χρώμα από το αίμα των μαρτύρων. Σύμφωνα με πληροφορίες του orthodoxia.info ο ίδιος ο Πατριάρχης των Κοπτών ζήτησε να επισπευστεί η διαδικασία ώστε να δωθεί δύναμη στα εκατομμύρια των Κοπτών που πλέον νιώθουν απειλούμενοι από τις συνεχείς επιθέσεις εναντίον τους.

Η εκτέλεση των ανδρών, που είχαν αιχμαλωτιστεί τον προηγούμενο Ιανουάριο, δόθηκε στη δημοσιότητα στις 15 Φεβρουαρίου. Οι σκηνές είχαν σοκάρει ολόκληρο τον κόσμο. Η Αίγυπτος απ’ όπου κατάγονταν, κήρυξε εθνικό πένθος ενώ προσωπικότητες από ολόκληρο τον κόσμο καταδίκασαν την πράξη η οποία γύρισε τον κόσμο αιώνες πίσω.

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *