Ίμια – Κανονιοφόρος Νικηφόρος: Που στόχευε ο κυβερνήτης του τουρκικού σκάφους

Να αποκωδικοποιήσουν τον στόχο της συμπεριφοράς της τουρκικής ακτοφυλακίδας και κυρίως τον “άστοχο” ελιγμό που πραγματοποίησε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια των Ιμίων, με αποτέλεσμα να επακουμπήσει την κανονιοφόρο του Πολεμικού μας Ναυτικού “Νικηφόρος”, στις 14.30 το μεσημέρι, επιχειρουν στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

Πηγές του ελληνικού πενταγώνου τόνιζαν στο OnAlert ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Τόσο εκείνο που θέλει κατ’ορισμένους να αποτελούσε ένα στημένο επεισόδιο όσο και εκείνο να επρόκειτο για ελιμό απειρίας ή ο κυβερνήτης του τουρκικού πλοίου να υπερεκτίμησε τις δυνατότητες που του παρεχει το μέγεθος του πλοίου.

Φως προς αυτήν την κατεύθυνση θα ρίξει η αναφορά του κυβερνήτη της κανονιοφόρου “Νικηφόρος”, ο οποίος ενημέρωνε λεπτό προς λεπτό την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού. Στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων βρέθηκε αμα τη άφιξη του από τις Βρυξέλλες και την 178η Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ,  ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο.

Νωρίτερα οι επικίνδυνοι ελιγμοί σκάφους της τουρκικής ακτοφυλακής τύπου SG είχαν ως αποτέλεσμα να ακουμπήσει με την κανονιοφόρο Νικηφόρος που εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία στην περιοχή. Δεν προκλήθηκαν ευτυχώς ζημιές ή τραυματισμοί. Μιλώντας στο OnAlert υψηλόβαθμη πηγή του Ελληνικού Πενταγώνου χρησιμοποιούσε την επιεική έκφραση: “άστοχος χειρισμός” από πλευράς των Τούρκων.
onalert.gr

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *