Έρχεται το τέλος του Messenger; – Γιατί ειδικοί συνιστούν την απεγκατάστασή του

Αν ανήκετε στους 1,3 δισεκατομμύρια χρήστες του Messenger, τότε ίσως ήρθε η ώρα να στραφείτε σε κάποια εναλλακτική. Έχοντας επιβεβαιώσει την καθυστέρηση σε βασικά ζητήματα ασφαλείας στην πλατφόρμα, τα οποία τα ίδια τα στελέχη χαρακτηρίζουν ως «απαραίτητα», το Facebook μάλλον βρίσκεται στη δύση του.

«Τα μαθήματα της τελευταίας πενταετίας κάνουν απόλυτα ξεκάθαρο το ότι οι εταιρείες τεχνολογίας και οι κυβερνήσεις πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στην ιδιωτική και ασφαλή επικοινωνία», έγραψε στο Wiredο Γουίλ Κάθκαρτ, ο οποίος αυτήν τη στιγμή είναι επικεφαλής του WhatsApp.

Επικεντρώθηκε στην κρυπτογράφηση των πληροφοριών, την οποία θεωρεί αναγκαία, ενώ τόνισε πως «ασκείται τεράστια πίεση για την άρση της» και «δε θα έπρεπε να τη θεωρούμε δεδομένη».

Πλέον, οι προσωπικές μας πληροφορίες δεν είναι ασφαλείς.

Μέσα σε ελάχιστο χρόνο, τρία ξεχωριστά γεγονότα – που μόνο συμπτώσεις δεν αποτελούν – κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Πρώτα, δημοσιεύθηκε το άρθρο του Κάθχαρτ που προειδοποιεί τους χρήστες των social media. Έπειτα, το Facebook επιβεβαίωσε πως τα ζητήματα ασφαλείας που αναφέρονται στο παραπάνω άρθρο δε θα διευθετηθούν πριν το 2022, ενώ για μία ακόμη φορά είχαμε τεράστια διαρροή προσωπικών δεδομένων.

Πριν αναλάβει το WhatsApp, ο Κάθκαρτ επέβλεπε την ανάπτυξη των εφαρμογών του Facebook. Σύμφωνα με τον ειδικό κυβερνοασφαλείας ΖακΝτόφμαν, δεν είναι τυχαίο που κυκλοφόρησε το άρθρο του λίγο πριν γίνει γνωστή η τεράστια διαρροή δεδομένων 533 εκατομμυρίων χρηστών, με αριθμούς κινητών τηλεφώνων και τοποθεσίες να βρίσκονται διαθέσιμα παντού στο διαδίκτυο.

Το Facebook έχει δεχθεί πολλές φορές αυστηρή κριτική, εξαιτίας των ελάχιστων μέτρων ασφαλείας του. Δεν αντιμετωπίζει το ζήτημα με σοβαρότητα, το οποίο αφήνει τους χρήστες ευάλωτους σε hackers.

Εξηγώντας πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση, ο Κάθκαρτ έδωσε ένα παράδειγμα.

«Φανταστείτε αν η κυβέρνηση της χώρας σας, ή κάποια ξένη, μπορούσε να δει κάθε συναλλαγή σας. Ή αν ο προϊστάμενός σας μπορούσε να δει κάθε μήνυμα που γράψατε και κάθε φωτογραφία που στείλατε. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος από όλους», τόνισε. «Αν παραδώσουμε την ιδιωτικότητά μας, θα παραλύσουμε».

portraits.gr

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *