Έλληνας ο νέος πρόεδρος των Γιατρών χωρίς Σύνορα

Ο Δρ. Χρήστος Χρήστου εξελέγη νέος διεθνής πρόεδρος στην οργάνωση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Η οργάνωση που συμβάλλει στο να γίνει ο πλανήτης μας λίγο καλύτερος παρέχοντας ανθρωπιστική βοήθεια σε άτομα που έχουν τραυματιστεί από ένοπλες συγκρούσεις, επιδημίες,  και φυσικές καταστροφές, θα έχει από τον Σεπτέμβριο αυτού του χρόνου Έλληνα επικεφαλής.

Ο Δρ. Χρήστος Χρήστου με καταγωγή από τα Τρίκαλα εξελέγη νέος διεθνής πρόεδρος της οργάνωσης και αναλαμβάνει τα καθήκοντά του από την 1-1-2019, παίρνοντας τη θέση της Δρ. Τζοάν Λιού.

Όπως διαβάζουμε στο istrikala.gr, ο Δρ. Χρήστου είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το 2011 τελείωσε την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής και Μεταμόσχευσης Οργάνων στην Α’ Χειρουργική Κλινική του Ευαγγελισμού.

Εδώ και 14 χρόνια συμμετέχει σε αποστολές με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα και σε χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, ενώ από το 2012 είναι Πρόεδρος του Ελληνικού τμήματος του Οργανισμού. Παράλληλα, στο Λονδίνο στο νοσοκομείο North Middlesex University Hospital NHS Trust.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο energospolitis.gr, όσον αφορά τον κύριο στόχο από τη νέα του θέση: «Αυτό που έχει σημασία αυτή τη στιγμή είναι να ξαναβρούμε τις ισορροπίες ως ανθρωπιστικό κίνημα με τον υπόλοιπο πλανήτη, όσον αφορά στον σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, να ξαναθυμηθούμε ανθρώπινες αξίες τις οποίες έχουμε ξεχάσει. Να θυμηθούμε πως η διάσωση ανθρώπων που όταν πνίγονται στη θάλασσα δεν είναι έγκλημα, ότι η αλληλεγγύη δεν είναι έγκλημα και ότι αυτό που εμείς προσπαθούμε να κάνουμε στις εμπόλεμες ζώνες για παράδειγμα, δεν είναι να προστατεύσουμε ή να σταθούμε δίπλα στο πλευρό των τρομοκρατών, αλλά να διαφυλάξουμε πως κάθε ανθρώπινη ζωή θα έχει την ίδια αξία και το αναφαίρετο δικαίωμα της πρόσβασης στις ιατρικές υπηρεσίες».

in2life.gr

Διαβάστε επίσης...

Κορονοϊός – ΠΟΥ: Ραγδαία αύξηση του αριθμού των θυμάτων μέσα σε μία εβδομάδα

TweetΣύμφωνα με τον διευθυντή του οργανισμού οι νεκροί σε όλο τον κόσμο τις επόμενες μέρες …

Ελληνική ανακάλυψη βάζει «φρένο» στους θανάτους από κορωνοϊό! Το τεράστιο επίτευγμα για την ανάσχεση της εξέλιξης της λοίμωξης, αλλά και τη θεραπεία για ολόκληρο τον κόσμο!

TweetΈνα νέο, βαρύ “όπλο” στη “μάχη” για την ανάσχεση της εξέλιξης της λοίμωξης Covid-19 σε …

Κοινωνική Ιστορία (Ο κορωνοϊός) 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής

Tweet«Αυτή είναι μια κοινωνική ιστορία που δημιουργήθηκε με σκοπό να καθησυχάσει και να βοηθήσει τα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *