Έκαναν εγκαίνια Δημοτικού στην Καλαμάτα χωρίς να καλέσουν τον τοπικό Σύλλογο

“Η απαξίωση του ρόλου μας πολλές φορές συμβαίνει και με δική μας ευθύνη.Όταν δεν προστατεύουμε τον Επιστημονικό ρόλο των Συλλόγων μας και τους απαξιώνουμε εμείς οι ίδιοι θα μας απαξιώσει και η κοινωνία.Οι Σύλλογοι και η ΔΟΕ είναι η δύναμή μας.Ας το καταλάβουμε κι ας τους αναβαθμίσουμε.Έχουν μείνει κι αυτοί απομεινάρια της Μεταπολίτευσης.”Σχόλιο greekteachers.gr.

 

Οι Εκπαιδευτικοί στην Καλαμάτα διαμαρτύρονται και δικαίως γιατί έκαναν εγκαίνια σχολείου χωρίς να καλέσουν τον τοπικό Σύλλογο.Σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους :

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ … ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Η κορδέλα των εγκαινίων του 10ου Δημοτικού Σχολείου κόπηκε αλλά απουσίαζαν οι  νόμιμοι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών ΠΕ  διότι δεν  είχαν καλεστεί. Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά την απαξίωση των εκπαιδευτικών !

Γνωρίζουμε την απαξίωση καθημερινά  από το υπουργείο που μας βαφτίζει απλώς επαρκείς για να προωθήσει τις απολύσεις μας και  λανσάρει «ευφάνταστες ιδέες» για την απλήρωτη εργασία των αναπληρωτών συναδέλφων μας.

Γνωρίζουμε καθημερινά  την απαξίωση από την  Περιφέρεια Πελοποννήσου και ειδικότερα την Δ/νση ΠΕ όταν ολιγωρεί για τα προβλήματα των μαθητών και των εκπαιδευτικών αλλά είναι  πρωταθλήτρια στην κούρσα των πειθαρχικών διώξεων των εκπαιδευτικών.

Γνωρίζουμε την απαξίωση καθημερινά  από τη δημοτική αρχή που «αδυνατεί» να συντηρήσει  τα  σχολεία και δεν μπαίνει στον  κόπο καν  να απαντήσει στις εκατοντάδες αναφορές  των Δ/ντων και των Προϊσταμένων για προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Γνωρίσαμε την απαξίωση και από τη    Δ/νση ΠΕ Μεσσηνίας που είχε ευθύνη συνδιοργάνωσης της εκδήλωσης αλλά δεν αναζήτησε ούτε προσκάλεσε  εκπροσώπους του Συλλόγου μας. «Κάτω από το χαλί» και τους χαιρετισμούς κρύφτηκε  επιμελώς η ζοφερή πραγματικότητα των σχολείων.

Προφανώς δεν ήθελαν να ακουστεί η ζωντανή μαχόμενη φωνή των εκπαιδευτικών. Γιατί είναι μέρα γιορτής να εγκαινιάζεται ένα σχολείο όμως είναι ανεπίτρεπτο να ξεθεμελιώνεται η δημόσια εκπαίδευση και να προωθείται το φτηνό ελαστικό σχολείο της αγοράς.

Οι εκπαιδευτικοί παρ΄ όλες τις επιθέσεις που δέχονται και την προσπάθεια φίμωσής τους θα συνεχίσουν να προσφέρουν  και να αγωνίζονται για να κρατήσουν ψηλά το δημόσιο σχολείο.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                Η Γεν. Γραμματέας

Λαδά Χριστίνα             Χριστοπούλου Αφροδίτη”

Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthron/%CF%83%CF%8D%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%B5-%CE%BC%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B7%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CF%84%CE%B7-%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%AE-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD#ixzz3JFtnVVDe
Follow us: @alfavita on Twitter | alfavita.gr on Facebook

 

 

Διαβάστε επίσης...

Ενωτικό το νέο ΔΣ της ΔΟΕ – Νέος Πρόεδρος ο Σπύρος Μαρίνης

TweetΠραγματοποιήθηκαν στις 29/6/2024 αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Δ.Σ. και Ε.Ε. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, …

Ονομαστικές καταστάσεις όσων δεν συνέπραξαν με την Αξιολόγηση ζητά ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΙΘΑ

Tweet Μετά από εντολή του Υπουργού Παιδείας το Υπουργείο Παιδείας ζητά από τα Στελέχη Εκπαίδευσης …

Το Δημοτικό Σχολείο Αγναντερού στο πρόγραμμα Erasmus+ «Climate is the future»

Tweet Το περιβάλλον και η κλιματική αλλαγή αποτελούν μία από τις βασικές προτεραιότητες του προγράμματος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *