Άστεγοι αναπληρωτές και room to let

«Οι 50 από τους 170 εκπαιδευτικούς που προσλήφθηκαν στα σχολεία των Κυκλάδων ως αναπληρωτές στη β φάση παραιτήθηκαν ή αρνήθηκαν να αναλάβουν υπηρεσία» αναφέρει σε χθεσινή της ανακοίνωση η Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων.

«Οι 50 από τους 170 εκπαιδευτικούς που προσλήφθηκαν στα σχολεία των Κυκλάδων ως αναπληρωτές στη β φάση παραιτήθηκαν ή αρνήθηκαν να αναλάβουν υπηρεσία» αναφέρει σε χθεσινή της ανακοίνωση η Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων, εξηγώντας πως το πανάκριβο κόστος ζωής στα νησιά αποτελεί τον βασικό παράγοντα που οδήγησε έναν μεγάλο αριθμό καθηγητών σε παραιτήσεις και άρνηση ανάληψης υπηρεσίας.

Για την ακρίβεια, σήμερα Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2019, να υπάρχουν στα νησιά των Κυκλάδων ακόμα εκατό κενά σε Γενική και Ειδική Αγωγή, σε όλες σχεδόν τις ειδικότητες, ενώ παράλληλα η ενισχυτική διδασκαλία και η πρόσθετη διδακτική στήριξη δεν λειτουργούν πουθενά, τμήματα υποδοχής δεν λειτουργούν επίσης σε κανένα σχολείο και η νέα “κανονικότητα” που περιγράφουν και οραματίζονται οι εκπρόσωποι της σημερινής κυβέρνησης είναι «η εικόνα σχολείων που υπολειτουργούν, μαθητών που στερούνται τα βασικά μορφωτικά τους δικαιώματα και συναδέλφων που συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται για παραπάνω από μια δεκαετία από την αδιοριστία, τους διαλυμένους μισθούς και τα ανύπαρκτα πλέον επιδόματα και την πολιτική απαξίωσης του δημόσιου σχολείου και από τη σημερινή κυβέρνηση».

Μια είδηση που μπορεί να περνά στα ψιλά, μην τυχόν και λεκιάσει το αψεγάδιαστο προφίλ της κυβέρνησης που τα επιτελικά ΜΜΕ επιμελώς καλλιεργούν, αλλά παράλληλα αποσιωπά ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα που καταγράφεται εκεί που ανθεί ο τουρισμός και περιγράφει κάποιες κοινωνίες που χαλαλίζουν τη μόρφωση των παιδιών τους προκειμένου μη λείψουν μερικά ενοικιαζόμενα δωμάτια από τον προϋπολογισμό των κερδών της χρονιάς.

Ένα πρόβλημα που σημαδεύει κάποιες κοινωνίες που έτσι κι αλλιώς έχουν προαποφασίσει πως το μέλλον των παιδιών είναι να σερβίρουν τουρίστες και να κυνηγάνε πελάτες στα λιμάνια και στις ιντερνετικές πλατφόρμες, οπότε και με έναν καθηγητή λιγότερο τα ίδια λεφτά θα κάνουν στη ζωή τους. Ένα πρόβλημα που χρόνο με τον χρόνο γιγαντώνεται στις τουριστικές περιοχές της χώρας, που γίνονται απαγορευτικές για τους εκπαιδευτικούς, που με τη σειρά τους αφήνουν πίσω τους κενές θέσεις και κενά μυαλά μαθητών, θυσία στο κέρδος του “rooms to let”.

Άστεγοι δάσκαλοι και καθηγητές είναι το αποτέλεσμα μιας λογικής που τους αντιμετωπίζει στυγνά και στεγνά σαν κεφάλια ανά διανυκτέρευση, προσβάλλοντας βάναυσα κάποιες τοπικές κοινωνίες, που γίνονται πλέον συνώνυμο της εμπορικής χυδαιότητας εις βάρος της εκπαίδευσης και της μάθησης των παιδιών τους.

Διαβάστε επίσης...

Γρίπη: «Να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα» – Πρόταση-βόμβα από τον Καπραβέλο

TweetΣε μία πρόταση «βόμβα» προχώρησε ο Διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος. Συγκεκριμένα, πρότεινε …

Λένα Μακρή : Η Δασκάλα νέα βουλευτής της ΝΔ μετά την παραίτηση του Θέμη Χειμάρα

TweetΤην παραίτησή του από βουλευτής της ΝΔ υπέβαλε πριν λίγη ώρα ο Θέμης Χειμάρας. Σύμφωνα με …

Ξεκινά η Εισαγωγική Επιμόρφωση για πάνω από 16.000 μόνιμους εκπαιδευτικούς

TweetΞεκινά το εξ αποστάσεως επιμορφωτικό πρόγραμμα 96 ωρών (24 ώρες σύγχρονη και 72 ώρες ασύγχρονη) …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *