Υπουργείο Παιδείας: Με πολυνομοσχέδιο καταργούμε διατάξεις του πλαισίου που αφορά στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών αλλά όχι συνολικά το νόμο!!!!!

Στη συνάντηση της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων με το  Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΟΕ ο Αναπληρωτής  Υπουργός κ. Τάσος Κουράκης τόνισε “πως το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, όπως είχε δρομολογηθεί από τις κυβερνήσεις Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ θα καταργηθεί με πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου που θα έρθει σύντομα στη Βουλή.

Τυχόν σχετικές εγκύκλιοι που απαιτούνται νωρίτερα θα αποσταλούν τις επόμενες ημέρες στα σχολεία.

Κάθε είδους αξιολόγηση που κατηγοριοποιεί τους εκπαιδευτικούς με διάφορα κριτήρια δεν περιλαμβάνεται στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Αντίθετα η αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου των σχολείων και των εκπαιδευτικών θα αποτελέσει αντικείμενου νομοσχεδίου που θα κατατεθεί μετά από ευρεία διαβούλευση με την εκπαιδευτική κοινότητα και θα αποβλέπει αποκλειστικά στον εντοπισμό και στην αντιμετώπιση αδυναμιών της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της λειτουργίας των σχολείων”.

Ο Αναπληρωτής  Υπουργός πληροφόρησε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΟΕ ότι “το θέμα της αποδέσμευσης της μέχρι σήμερα αξιολόγησης, από την μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη θα ρυθμιστεί συνολικά στο χώρο του δημοσίου με τις αναγκαίες ρυθμίσεις από τα αρμόδια Υπουργεία”.

Τι σημαίνουν όλα αυτά για όποιον μπορεί να διαβάζει πίσω από τις γενικεύσεις;

Στο Πολυνομοσχέδιο θα τεθεί και το ζήτημα αξιολόγησης, με κατάργηση διατάξεων του νομοθετικού πλαισίου που αφορούν αξιολόγηση. Όχι βέβαια όλο το νομοθετικό πλαίσιο, ούτε καν όλες οι διατάξεις, π.χ. δεν επανέρχεται ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη (ν.4024), δεν υάρχει δέσμευση για κατάργηση ΙΕΠ, ΑΔΙΠΔΕ, παρατηρητηρίου και πλατφορμών-αξιολόγησης – αυτοαξιολόγησης, δεν καταργείται ο ν 3848/2010 αλλά μόνο οι διατάξεις του που αφορούν την αξιολόγηση  κά.
Οι κυβερνητικές προτάσεις για αξιολόγηση-αποτίμηση του εκπ/κού έργου (και στην ουσία ανάγκες επιμόρφωσης!!!) θα συζητηθούν σε  επόμενη φάση.

alfavita.gr

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *