Δώστε λεφτά για τη Παιδεία, θέλουμε δημόσια και σύγχρονα σχολεία»

Με το παραπάνω σύνθημα στα χείλη Γονιών, μαθητών και δασκάλων ολοκληρώθηκε η μαζική κινητοποίηση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 4ου Δημ. Σχολείου Μαρκοπούλου.

Πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας με αφετηρία το σχολείο και προορισμό το Δημαρχείο, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκπρόσωποι και άλλων σχολείων του Δήμου μας, όπως επίσης και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατ. Αττικής “Κ. Σωτηρίου”.





Σε ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρεται μεταξύ άλλων:

Από τη συνάντηση που είχαμε με τη Δημοτική Αρχή στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου, η οποία διήρκησε πάνω από δύο ώρες, σημειώνουμε τα εξής: 

1. Αδυναμία δέσμευσης για τα κύρια προβλήματα του σχολείου μας (διάνοιξη προαύλιου χώρου, στέγαστρο), με την αιτιολογία για το μεν στέγαστρο πως δεν υπάρχουν τα κονδύλια και δεν έχει αξιολογηθεί ως “άμεση προτεραιότητα”, ενώ για τη διάνοιξη του προαύλιου χώρου, ότι χρειάζεται επισταμένη μελέτη και κονδύλια

2. Επίμονη προσπάθεια ανάδειξης των παροχών της δημοτικής αρχής προς το σχολείο μας ως “επιτεύγματα”, τη στιγμή που αποτελούν στοιχειώδη κάλυψη βασικών αναγκών λειτουργίας του σχολείου!

3. Δεν πρόβαλε καμιά συγκεκριμένη απάντηση στο καυτό αίτημα που θα αποτελέσει και τη μόνη μόνιμη και οριστική λύση στο πρόβλημα όλων των σχολείων στο δήμο μας, δηλαδή ένα άμεσο και μακροπρόθεσμο πρόγραμμα για τη κατασκευή νέων δημόσιων σύγχρονων σχολικών κτηρίων τόσο αυτών που εκκρεμούν εδώ και χρόνια στο Δήμο, όσο και τη δέσμευση γης εντός του ιστού της πόλης για την κατασκευή όλων των αναγκαίων σχολείων στο δήμο.

4. Πρωτοφανή προσπάθεια στοχοποίησης μελών του Συλλόγου μας, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών και των γονέων που “τόλμησαν” να πάρουν τον λόγο κατά τη συνάντηση.

5. Εμπαιγμό και έμμεση απειλή

 

http://www.zougla.gr

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *