Στα ακριτικά νησιά περιοδεύει ο Υπουργός Παιδείας

140710 dt sumiΟ Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ολοκλήρωσε την περιοδεία του στα ακριτικά νησιά πραγματοποιώντας σήμερα επίσκεψη σε σχολεία της Σύμης και της Χάλκης. Χθές προηγήθηκε επίσκεψη σε σχολικές μονάδες του Αγαθονησίου και των Λειψών.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι τα σχολεία των μικρών νησιών της Δωδεκανήσου θα λειτουργήσουν τον Σεπτέμβριο κανονικά και χωρίς ελλείψεις εκπαιδευτικών καθώς και ότι θα επιστρέψει και πάλι στα τέσσερα νησιά που επισκέφθηκε, καθώς και στο Καστελλόριζο, στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου, για να παραστεί στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σε μια κίνηση ουσιαστική, αλλά και συμβολική, όσον αφορά το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για την εκπαίδευση στα ακριτικά νησιά.

Ο Υπουργός συναντήθηκε κατά τη διάρκεια της περιοδείας του με τους δημάρχους Αγαθονησίου κ. Ευάγγελο Κόττορο, Λειψών κ. Μπενέτο Σπύρου, Σύμης κ. Λευτέρη Παπακαλοδούκα   και Χάλκης κ. Μιχάλη Πατρό και συζήτησε μαζί τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Τον Υπουργό συνόδευσαν ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου κ.Δ. Μεσσάρης, ο Προϊστάμενος της Β΄θμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Γ. Παπαδομαρκάκης και ο Προϊστάμενος της Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Η. Βασιλείου, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα των σχολείων των μικρών νησιών, με έμφαση στο πρόβλημα των αποσπάσεων.

Ο Υπουργός Παιδείας στη συνέχεια θα αναχωρήσει για το Άγιον Όρος, όπου θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στον εορτασμό των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου Και Παύλου στην Ιερά Μονή Καρακάλλου.

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *