Πέμπτη , 2 Οκτωβρίου 2014
Ροή Ειδήσεων
Παγκόσμια διάκριση για την ΕΘΝ.Ο.Α.

Παγκόσμια διάκριση για την ΕΘΝ.Ο.Α.

Παγκόσμια αναγνώριση για το έργο της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας, καθώς στο Λονδίνο έγινε η απονομή στην ΕΘΝ.Ο.Α. του GUINNESS WORLD RECORD. Η επιτροπή του Guinness World Records ολοκλήρωσε πριν από λίγες μέρες τον ενδελεχή έλεγχο σχετικά με τη δράση της Ακαδημίας την «Ημέρα Ολυμπιακής Παιδείας-2014» και το αποτέλεσμα ήταν θετικότατο! Ο έλεγχος της δράσης είχε διάρκεια περίπου 4,5 μήνες. Η δράση αφορούσε την δημιουργία ... Read More »

ΔΟΕ : Ψήφισμα για διωκόμενο συνάδελφο συνδικαλιστή

ΔΟΕ : Ψήφισμα για διωκόμενο συνάδελφο συνδικαλιστή

Αθήνα 29/9/2014 Ψήφισμα Το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας εκφράζει την αλληλεγγύη του στο δάσκαλο, πρώην μέλος του συμβουλίου μας, Θανάση Αγαπητό και στους δυο δημοτικούς υπαλλήλους οι οποίοι δικάζονται στις 2 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Οι τρεις συνδικαλιστές είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας, στη Θεσσαλονίκη στις 15 Νοεμβρίου 2012, ενάντια στην πραγματοποίηση εκδήλωσης με την παρουσία του Εντεταλμένου της ... Read More »

ΔΟΕ: Προτάσεις για αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου των μεταθέσεων (Π.Δ. 50) και του Π.Δ. 1/2003

ΔΟΕ: Προτάσεις για αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου των μεταθέσεων (Π.Δ. 50) και του Π.Δ. 1/2003

Στα πλαίσια της συμμετοχής της Δ.Ο.Ε. ( με εκπροσώπους τους αιρετούς στο Κ.Υ.Σ.Π.Ε. Βασίλη Παληγιάννη και Δημήτρη Μπράτη) στη νεοσυσταθείσα επιτροπή του ΥΠΑΙΘ η οποία  θα επεξεργαστεί προτάσεις για την τροποποίηση και τη συμπλήρωση των διατάξεων των Π.Δ. 50/1996 (Μεταθέσεις και τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών) και 1/2003 (Σύνθεση, συγκρότηση και λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων), καλεί τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών να υποβάλουν εντός ... Read More »

Τραγική η  κατάσταση σε  εκατοντάδες νηπιαγωγεία…

Τραγική η κατάσταση σε εκατοντάδες νηπιαγωγεία…

Παληγιάννης Βασίλειος Αιρετός Κ.Υ.Σ.Π.Ε. Τηλ. 6974750409 Fax: 2103442287 e-mail: paligiannis@hotmail.gr                                                                        Αθήνα, 01/10/2014   Τραγική η κατάσταση σε εκατοντάδες νηπιαγωγεία… Η φοίτηση στο νηπιαγωγείο θεωρείται πολύ σημαντική για την περαιτέρω πορεία του παιδιού, καθώς προσφέρει τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για τη νοητική, κοινωνική, συναισθηματική και πολύπλευρη ... Read More »

Δείτε το εκπληκτικό ΕΛΛΗΝΙΚΟ βίντεο για τη δύναμη της αγάπης! (VIDEO)

Δείτε το εκπληκτικό ΕΛΛΗΝΙΚΟ βίντεο για τη δύναμη της αγάπης! (VIDEO)

Η αγάπη δεν γνωρίζει σύνορα, φυλετικές διακρίσεις ενώ δεν μπορεί να τη σταθεί εμπόδιο ούτε η αναπηρία! Αυτό είναι το μήνυμα που προσπαθεί να περάσει μία ομάδα από Ξυλόκαστρο με το μοναδικής αισθητικής βιντεάκι που δημιούργησε.         Read More »

Δεν θα γίνουν μαθήματα στις 6 Οκτωβρίου στα σχολεία

Δεν θα γίνουν μαθήματα στις 6 Οκτωβρίου στα σχολεία

Επ’ ευκαιρία της ημέρας διοργανώνονται με δράσεις όλη τη διάρκεια του ωραρίου που θα είναι ανοικτές στο κοινό. Τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού για τα σχολεία όλης της χώρας με θεματικό άξονα «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι». Σύμφωνα με έγγραφό του Υπουργείου Παιδείας για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, σε κάθε σχολείο ... Read More »

Διαδικασίες αυτοαξιολόγησης για το σχολικό έτος 2014-15

Διαδικασίες αυτοαξιολόγησης για το σχολικό έτος 2014-15

Ρεπορτάζ esos Για την Εφαρμογή του θεσμού της Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου της σχολικής μονάδας κατά το σχολικό έτος 2014-2015 – 2ο έτος εφαρμογής του θεσμού της ΑΕΕ προβλέπεται να εκδοθεί σχετική εγκύκλιος σε συνέχεια της με αριθμ. πρωτ.: 190089/Γ1/10.12.13 εγκύκλιο του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα: «Εφαρμογή του θεσμού της Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου της σχολικής μονάδας κατά ... Read More »

Ολομέλεια των Προέδρων έχει συγκαλέσει η ΔΟΕ

Ολομέλεια των Προέδρων έχει συγκαλέσει η ΔΟΕ

Η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ των Συλλόγων της χώρας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014 στο ξενοδοχείο NOVOTEL (Μιχ. Βόδα 4-6)                 Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 10:00 το πρωί και θα τελειώσουν  στις 17:00. Read More »

Το δράμα των αξιολογητών που αξιολογήθηκαν με την «κακή» αξιολόγηση…

Το δράμα των αξιολογητών που αξιολογήθηκαν με την «κακή» αξιολόγηση…

Συγκλονισμένος ο κόσμος της εκπαίδευσης παρακολουθεί το «δράμα» των σχολικών συμβούλων οι οποίοι έπεσαν θύματα της «κακής» αξιολόγησης… και πήραν χαμηλή βαθμολογία.   Οι «δικαιολογημένες» διαμαρτυρίες τους έχουν φέρει σε κατάσταση σοκ τους πάντες στα σχολεία καθώς η «καλή» αξιολόγηση που θα έκαναν αυτοί (ως αλάνθαστοι και αδέκαστοι αξιολογητές…) στους υφιστάμενους τους, δεν έχει καμία σχέση με την «κακή» αξιολόγηση ... Read More »

7.052 οι προσλήψεις αναπληρωτών στην Π.Ε.  Πάνω από 5.000 τα κενά εκπαιδευτικών

7.052 οι προσλήψεις αναπληρωτών στην Π.Ε. Πάνω από 5.000 τα κενά εκπαιδευτικών

Παληγιάννης Βασίλειος Αιρετός Κ.Υ.Σ.Π.Ε. Τηλ. 6974750409 Fax: 2103442287 e-mail: paligiannis@hotmail.gr                                                                        Αθήνα, 28/09/2014   7.052 οι προσλήψεις αναπληρωτών στην Π.Ε.  Πάνω από 5.000 τα κενά εκπαιδευτικών  Μετά και τις χθεσινές προσλήψεις αναπληρωτών, με βάση τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, το σύνολο των προσληφθέντων αναπληρωτών έως τις ... Read More »

Τα σημαντικά πράγματα στη ζωή είναι εκτός ύλης!

Τα σημαντικά πράγματα στη ζωή είναι εκτός ύλης!

Γράφει η Κατερίνα Μπλέτσα Δυστυχώς, οι κοινωνίες προχώρησαν βασισμένες στην αρχή της ομοιομορφίας,  απομονώνοντας και περιθωριοποιώντας οποιαδήποτε άλλη κοινωνική ομάδα που διαφέρει. Μεγαλώνουμε με λάθος πρότυπα…και δυστυχώς αυτά τα αναπαράγουμε στα παιδιά μας και όσο μεγαλώνουμε με λάθος πρότυπα πως να γίνουμε σωστοί !!!Δεν είναι τυχαίο πως στις πολιτισμένες κοινότητες, οι Άνθρωποι με Αναπηρία έχουν ίσα δικαιώματα, όχι μόνο στη ... Read More »

Γέμισε παιδιά το Καλλιμάρμαρο

Γέμισε παιδιά το Καλλιμάρμαρο

Με τα χαμόγελα και τις φωνές χιλιάδων παιδιών γέμισε σήμερα το Παναθηναϊκό Στάδιο από μαθητές δημοτικών σχολείων της Αττικής που συμμετείχαν στο πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας με την ονομασία «Κοινωνικό Σχολείο». Μέσα στο συγκεκριμένο πρόγραμμα εντάχθηκε η δράση «Αγαπώ τον Αθλητισμό – Kids” Athletics», που διοργανώνει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Διεθνές ... Read More »

Δώστε λεφτά για τη Παιδεία, θέλουμε δημόσια και σύγχρονα σχολεία»

Δώστε λεφτά για τη Παιδεία, θέλουμε δημόσια και σύγχρονα σχολεία»

Με το παραπάνω σύνθημα στα χείλη Γονιών, μαθητών και δασκάλων ολοκληρώθηκε η μαζική κινητοποίηση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 4ου Δημ. Σχολείου Μαρκοπούλου.Πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας με αφετηρία το σχολείο και προορισμό το Δημαρχείο, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκπρόσωποι και άλλων σχολείων του Δήμου μας, όπως επίσης και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατ. Αττικής ... Read More »

Η Ελλάδα στα μουσεία του κόσμου – Γλυπτά και αγάλματα

Η Ελλάδα στα μουσεία του κόσμου – Γλυπτά και αγάλματα

Από τα Γλυπτά του Παρθενώνα στο «Αγόρι που προσεύχεται» και από την «Πληγωμένη Αμαζόνα» στον «Αρπιστή», κομμάτια της αρχαίας ελληνικής ιστορίας βρίσκονται διασκορπισμένα στις πέντε ηπείρους Τα βλέμματα στραμμένα στην Αμφίπολη, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του εξωτερικού περιμένουν το επόμενο νέο από τον Τύμβο Καστά και όλοι οι απλοί άνθρωποι ειδικοί και μη, αγωνιούν για τον «ένοικο» που κρύβει εδώ ... Read More »

Διαδίκτυο: Μπορεί να γίνει και εφιάλτης για τα παιδιά

Διαδίκτυο: Μπορεί να γίνει και εφιάλτης για τα παιδιά

Kύπρος-Εφημερίδα Σημερινή Κίνδυνοι παιδικής πορνογραφίας, κλοπής προσωπικών δεδομένων, εκβιασμών, αποπλάνησης και κακοποίησης ανηλίκων Η προστασία των παιδιών στο σύγχρονο ηλεκτρονικό διαδικτυακό περιβάλλον και οι κίνδυνοι όπως η παιδική πορνογραφία, η κλοπή προσωπικών δεδομένων, οι εκβιασμοί, η αποπλάνηση και η κακοποίηση ανηλίκων από εγκληματικούς χρήστες του διαδικτύου, βρέθηκε χθες στο επίκεντρο της συνεδρίας της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών. ... Read More »