Αντί για δασκάλους στα σχολεία στέλνουν ελεγκτές δημόσιας διοίκησης!!

Πειραιάς  6-10-2013 

 

Αριθ. Πρωτ.: 32

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ

“Η ΠΡΟΟΔΟΣ”

ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ & ΠΑΛΑΜΗΔΙΟΥ   Τ. Κ. 185 45 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ.: 210 4613836 – ΚΙΝ.: 6972210342-637114 024

FAX.: 210 4613836 – 210 4615409

www.e-proodos.gr

proodospeiraia@gmail.com

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Στην  Περιφέρεια Πειραιά  η συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων δεν λειτουργεί με πλήρες πρόγραμμα. Την ευθύνη για αυτή την κατάσταση την έχει αποκλειστικά το υπουργείο παιδείας.

·                     Δεν πραγματοποίησε ούτε έναν μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικού.

·                     Προσέλαβε ελάχιστους αναπληρωτές από τον τακτικό προϋπολογισμό και επιχειρεί κάθε πρόσληψη αναπληρωτή να γίνεται μέσω των χρονοβόρων και αντεργατικών προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Οι προσλήψεις συναδέλφων αναπληρωτών (εικαστικά, θεατρική αγωγή, μουσική, παράλληλη στήριξη) μέσω ΕΣΠΑ πραγματοποιήθηκαν την  1η Οκτωβρίου, ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

·                     Καθυστέρησε περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά να προχωρήσει στις υπηρεσιακές μεταβολές που αφορούν τους εκπαιδευτικούς (την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου ανακοινώθηκε ο τελευταίος, ως αυτή τη στιγμή, γύρος αποσπάσεων, ενώ και οι πρώτες ανακοινώθηκαν μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς).

·                     Εκκρεμούν ακόμη αποφάσεις για νέες αποσπάσεις (ή μετατάξεις;) συναδέλφων (Αγγλικά, Γυμναστική κλπ) από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

·                     Η πολιτική της λιτότητας και των μηδενικών διορισμών έχει οδηγήσει σε διάλυση και τις διοικητικές υπηρεσίες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.  Ως  αποτέλεσμα οι τοποθετήσεις των  συναδέλφων εικαστικών, μουσικής, θεατρικής αγωγής και παράλληλης στήριξης δεν προβλέπεται να ολοκληρωθούν πριν τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου.

Την ίδια στιγμή οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης μέσα από το survey ελέγχουν εξονυχιστικά τα ωράρια των εκπαιδευτικών. Στη συνέχεια πολλά σχολεία  δέχονται τις επανειλημμένες τηλεφωνικές οχλήσεις τους για τις καταγραφές του συστήματος.  Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις το ύφος του ελέγχου ξεπερνάει τα όρια του επιτακτικού. Για να ολοκληρωθεί ο έλεγχος, τριμελής αντιπροσωπεία ελεγκτών επισκέφτηκε, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, τα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά. Έλεγξε ωρολόγια προγράμματα, άνοιξε φακέλους εκπαιδευτικών και αποχώρησε για να συντάξει  το πόρισμά της.

Θεωρούμε πρόκληση τη στιγμή που τα σχολεία υπολειτουργούν και τα πραγματικά ωρολόγια  προγράμματα συντάσσονται όπως – όπως με όσους εκπαιδευτικούς υπάρχουν – και όχι με όσους χρειάζονται -,  η κυβέρνηση να στρέφει το ενδιαφέρον της στον έλεγχο, λες και τα σχολεία κινδυνεύουν από τους εκπαιδευτικούς και όχι από τη λιτότητα και την κυβερνητική ολιγωρία, αν  όχι αδιαφορία.

Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την προσπάθεια αυτή της κυβέρνησης.    Η ευθύνη για την υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου βαραίνει  την ίδια.
www.alfavita.gr

Διαβάστε επίσης...

Meteo: Καταφτάνει η “ψυχρή λίμνη” – Η νέα κακοκαιρία θα κρατήσει μέχρι την Πέμπτη και θα είναι επίμονη

TweetH νέα κακοκαιρία που αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα πλησιάζει, καθώς η ψυχρή λίμνη από …

Πώς βγάζω νέα ταυτότητα: Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα – Αναλυτικά η διαδικασία

TweetΑύριο, Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να «ανέβει» στο gov.gr η ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου θα μπορούν …

Το ωράριο των εκπαιδευτικών της παράλληλης – Τι λέει η ΔΟΕ και τι υποστηρίζει η ένωση Διευθυντών Σχολικών Μονάδων

TweetΗ ΔΟΕ εξέδωσε ανακοίνωση πως παραβιάζονται τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών της παράλληλης στήριξης. Στην …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *